Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Διάσωση 181 μεταναστών στην Αλόννησο. (Φωτο )

Τους  τελευταίους μήνες η Αλόννησος έχει  γίνει πύλη εισόδου μεταναστών και προσφύγων με την με τη Λιμενική Αρχή και τα στελέχη της  να καταβάλουν υπεράνθρωπες αλλά να μην μπορεί, με τα  μέσα που διαθέτει και την έλλειψη προσωπικού  να διαχειριστεί πλέον την κατάσταση.

Εκατόν ογδόντα ένα άτομα, που είχαν αφεθεί  στα ερημικά Σκάντζουρα, βρέθηκαν και μετά την προσφορά φαγητού και ιατρικών υπηρεσιών, γίνεται αγώνας για να βρεθούν κλινοσκεπάσματα και χώρος για ύπνο.



«Έχουμε 85 παιδιά από ημερών μέχρι δέκα ετών, έγκυες, υπερήλικες, με έναν από αυτούς να έχει πνευμονία… Η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη και αν συνεχιστεί η είσοδος προσφύγων και μεταναστών με αυτό το ρυθμό, τα πράγματα θα είναι δύσκολα…» μας είπε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος βρίσκεται στο πόδι για την διαχείριση της κατάστασης, μαζί με όλο το δημοτικό συμβούλιο, το όποιο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό υπάρχει, τους Σαμαρείτες και εθελοντές κατοίκους του νησιού.


Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί η προσφορά των στελεχών της Λιμενικης Αρχής Αλοννήσου που με ανιδιοτέλεια και αλτρουισμό τον τελευταίο χρόνο έχουν υπερβάλει εαυτό και έχουν διασώσει εκατοντάδες μεταναστών στους οποίους παρέχουν φύλαξη και ασφάλεια.

 

Σημαντική και η συμβολή του ΠΛΣ 169 της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου που όσες φορές, όπως και τώρα, χρειάστηκε  συνέδραμε  στη διάσωση και στην ασφαλή μεταφορά των μεταναστών .Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και το Ν/Γ Σκύρου.  

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και μήνες καθώς η ευρύτερη περιοχή των Β.Σποράδων αποτελεί πλέον πύλη εισόδου μεταναστών και η στελέχωση του Λ/Σ  Αλοννήσου κάθε χρόνο παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου