Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αναγνώριση πλασματικής πενταετίας.



Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει πληθώρα διατάξεων που οδηγούν τους  εργαζομένους στα Σ.Α. σε καθεστώς ομηρίας καθώς η «εποχή των συντάξεων» τελείωσε και έρχεται η εποχή των «ειδικών επιδομάτων».

Πέραν των άλλων επώδυνων διατάξεων και ρυθμίσεων με έντεχνο τρόπο ΄΄καταργείται΄΄ το δικαίωμα αναγνώρισης της πλασματικής πενταετίας.


    Και αυτό γιατί, ενώ παρουσιάζεται ως θετική η μη κατάργηση του δικαιώματος αναγνώρισης 5 πλασματικών ετών για τους καταταγέντες μετά το 1995 και 8 για τους μετά το 1990 , στην παρ 2 του άρθρου 15 του ασφαλιστικού που κατατέθηκε με τον τριπλασιασμό (από 6,67% γίνεται 20% επί των τελευταίων συντάξιμων αποδοχών-μεικτά) του κόστους εξαγοράς της μάχιμης πενταετίας και των πλασματικών χρόνων, για όσους έχουν καταταγεί μετά την 1 Οκτ 1990 και αποστρατεύονται με δικαίωμα άμεσης καταβολής σύνταξης, ελάχιστα θα είναι τα στελέχη που θα εξαγοράσουν αυτά τα χρόνια, καθώς το κόστος κρίνεται απαγορευτικό.

Στη ουσία η κυβέρνηση αιφνιδιάζει τους ασφαλισμένους στα Σώματα Ασφαλείας και τους εντάσσει σε καθεστώς ασφάλισης ενιαίο με αυτό των υπολοίπων δημοσίων υπάλληλων ΄΄ ξεχνώντας΄΄ μάλλον το γεγονός ότι η πλασματική πενταετία είναι πραγματική εργασία που προκύπτει από την ενασχόληση μας τα Σαββατοκύριακα, γιαυτό φυσικά και το κόστος αναγνώρισης μηνιαίως αντιστοιχεί στο κόστος καταβολής ενός πενθημέρου.

Με την διάταξη που προωθείται ,η αναγνώριση της πλασματικής πενταετίας θα κοστίζει 4 φορές σχεδόν πιο ακριβά από ότι  σήμερα όπου και έχει καθοριστεί στα 2450 ευρώ περίπου.   

Κρίνεται επιβεβλημένη λοιπόν, τουλάχιστον η εφαρμογή της διάταξης αυτής ,για τους καταταγέντες στα Σ.Α μετά και την ψήφιση του νομού, καθώς θα υπάρξουν αδικίες διαχωρισμού των στελεχών που ήδη έχουν αναγνωρίσει την πλασματική πενταετία και αυτών που δεν την έχουν αναγνωρίσει και σε εκκρεμότητα παραμένουν οι περιπτώσεις στελεχών που βρίσκονται ήδη στη διαδικασία αναγνώρισης .

Διαπιστώνουμε ότι οι προθέσεις των Κυβερνώντων είναι ενάντια στα όσα υποστήριζαν ως αντιπολίτευση  και από υπερασπιστές των δίκαιων αιτημάτων μας μεταμορφώθηκαν σε  ΄΄ Πόντιο Πιλάτο΄΄  των Ένστολων .

Η ψήφιση του Ασφαλιστικού στην παρούσα του μορφή  αποτελεί ΄΄Casus Belli ΄΄ για εμάς και σε καμία περίπτωση δεν θα το αποδεχτούμε Αμαχητί.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος             Ο Γ.Γραμματέας


Κυράνης Κων/νος        Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου