Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Κυράνης Κωσταντίνος δήλωση στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ για το Μισθολόγιο

Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.  Κυράνης Κωσταντίνος
Δήλωση για το Μισθολόγιο  ΄΄  Αποσύρτετο ή αποσυρθείτε .΄΄


Έχω όμως τη μέγιστη τιμή ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των  Λιμενικών  να εκπροσωπώ τους αφανείς ήρωες το Αιγαίου .

Και επειδή η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει σαν αριθμούς και  μειώσεις εμείς απαντάμε με τον ίδιο τρόπο με  αριθμούς και αυξήσεις .
Αυξήσεις όχι σε χρήματα αλλά σε διασώσεις ανθρώπινης ζωής

71.000 ψυχές σώσανε οι συνάδελφοί μου το 2016 και συνεχίζουμε ….   


Χτες μπροστά στους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δήλωσα εξοργισμένος ,αδικημένος ,προδομένος..καθώς αναγκάζομαι γα γίνω  μαντατοφόρος  κακών ειδήσεων σε αυτούς τους οσκαρικούς ήρωες του Αιγαίου που μέχρι χτες τιμούσανε με αναμνηστικές πλακέτες ,με αφιερώματα στον τύπο τους Λιμενικούς πρωταγωνιστές σε διεθνή ντοκιμαντέρ που έκαναν κάθε Έλληνα να συγκινείται για τον αλτρουισμό και την εθνική συνείδηση των συναδέλφων μου .

Από 1/1/17 οι μισθοί μας μπήκαν στην κατάψυξη των Μνημονίων και όταν ζητήσαμε εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών ήταν η εξής ΄΄μετά την αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας από τους θεσμούς θα ενημερωθείτε από τα Υπουργεία σας για τις όσες εξελίξεις αφορούν το μισθολόγιό σας .Το μόνο βέβαιο μας είπαν είναι το ότι οι Ομοσπονδίες θα συνδιαμορφώσουν το Μισθολόγιο με τους καθ΄ύλην αρμόδιους  Υπουργούς μέσα από μία διαδικασία που δεν θα έχει αιφνιδιασμούς !!!

Αυτό όμως που κάνανε δεν είναι αιφνιδιασμός .
Στην ποδοσφαιρική ορολογία λέγεται …ξαφνικός θάνατος !!!
Μας τελειώσαν .

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι με αυτή την Κυβέρνηση το παιχνίδι για τα Σ.Α. είναι στημένο .

Είναι προφανής ο στόχος της κυβέρνησης για διχοτόμηση της κοινωνίας των ένστολων Υπηρετούντων, στα πρότυπα της σύγχρονης οικονομικής Δικτατορίας που μας επιβάλει ρόλους Αφεντικού και εργάτη.

Βρισκόμαστε εδώ να δηλώσουμε με στεντόρεια φωνή ΟΧΙ σε όσους υποβιβάζουν τη νοημοσύνη μας σε όσους προσβάλουν τους γονείς μας σε όσους καταδικάζουν τα παιδιά μας    .          

Ξέρετε εμείς οι Λιμενικοί νιώθουμε ευλογημένοι γιατί οι αριθμοί διάσωσης και προσφοράς ζωής μας κάνει να κοιμόμαστε με καθαρή συνείδηση.

Δεν νοείται την στιγμή που με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό κ.Σαντορινιό (προερχόμενο εκ Δωδεκανήσου) συζητάμε για την οριστική επίλυση του θέματος για το επίδομα παραμεθορίου για τους Λιμενικούς του Ανατολικού Αιγαίου και Θράκης αλλά και αυτούς που Υπηρετούν στην οριογραμμή του Ιονίου ,την ίδια ώρα η διάταξη που εισέρχεται στο Νομοσχέδιο για το συγκεκριμένο επίδομα να αφορά μόνο τους Στρατιωτικούς και όχι τα Σώματα Ασφαλείας. 

Και η συνείδηση είναι αυτή που σε κάνει να ξεχωρίζεις.
Άραγε αυτοί που υπογράφουν σήμερα τον θάνατο του Έθνους ,την αλλοτρίωση της Ασφάλειας της χώρας και την κατάργηση της Δημοκρατίας ...κοιμούνται ήρεμοι τα βράδια .      

Για εμάς Λιμενικούς τα βράδια είναι ανοιχτά κοιτάζοντας απέναντι …με όλες τια αισθήσεις μας και τα αντανακλαστικά μας σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να σώσουμε ακόμη μία ψυχή που από τα πρώτα βήματα του ταξιδιού της ..ελπίζει στον Έλληνα Λιμενικό για να σωθεί.
  
Αυτό για εμάς λέγεται αξιοπρέπεια και η αξιοπρέπειά μας δεν περικόπτεται.

Μεταφέρω λοιπόν ένα μήνυμα για το Μισθολόγιο από αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες στα παγωμένα νερά του Αιγαίου σώζοντας ανθρώπινες ζωές .

Αποσύρτετο ή αποσυρθείτε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου