Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Χωρίς μέτρα προστασίας οι Λιμενικοί στα νησιά του Αιγαίου.

Δεν έχουν ανακληθεί προς το παρόν άδειες του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος , ωστόσο, δεν έχει δοθεί η άδεια ειδικού σκοπού που αφορά γονείς παιδιών που μένουν στο σπίτι, όπως ισχύει για τα άλλα Σώματα Ασφαλείας, τον Στρατό και το Δημόσιο.



 Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Κυράνης, στο Λιμενικό κατ’ εξαίρεση, η άδεια γενικού σκοπού δεν έχει δοθεί, ενώ ισχύει μια γενική διάταξη να γίνεται η διαχείριση του προσωπικού κατά την κρίση των Λιμεναρχείων και των διοικητών των Περιφερειακών Διοικήσεων.

Στο Λιμεναρχείο Βόλου, χρησιμοποιείται προσωπικό που καλύπτει τις βάρδιες και βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ αυξήθηκαν οι περιπολίες με οχήματα για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των πολιτών. Οι συνδικαλιστές ζητούν να προβλεφθεί και για το Λιμενικό άδεια ειδικού σκοπού.

Χωρίς μέτρα προστασίας στα νησιά.

Ο Κώστας Κυράνης δήλωσε ότι για τους συναδέλφους του, που έχουν αποσπαστεί ή υπηρετούν στα νησιά, κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου, όπου υπάρχει έντονο το μεταναστευτικό πρόβλημα, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για μέτρα προστασίας κατά του ιού.
«Οι λιμενικοί έρχονται σε επαφή με πρόσφυγες και μετανάστες, διότι δεν υπάρχει κάποια δομή για να φιλοξενηθούν, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο γι’ αυτούς και υπάρχει κίνδυνος να γίνει κάποιος φορέας του ιού», ανέφερε ο πρόεδρος των λιμενικών.



Ήδη, ανέφερε το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Βόλου ΠΛΣ 615 και αυτό της Σκοπέλου ΠΛΣ 169 βρίσκονται στο Ανατολικό Αιγαίο, όπως και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών αλλα και σημαντικός αριθμός συναδέλφων από όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας , οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να αναφερθεί είναι και η αναγκαιότητα της απολύμανσης των σκαφών προκειμένου να διατηρηθεί η υγιεινή των Λιμενικών σε ένα ασφαλές επίπεδο. 

Ωστόσο, στη διάρκεια της ημέρας έγινε γνωστό ότι με πρωτοβουλία του Υγειονομικού του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, αναμένεται να σταλούν σε όλα τα Λιμεναρχεία και τα σκάφη, προστατευτικές μάσκες και γάντια, που θα χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό.

Μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Με οδηγία του Αρχηγείου, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο οι συναλλαγές του κοινού με το Λιμεναρχείο και όσες γίνονται αφορούν μόνο κατεπείγουσες περιπτώσεις.



Ο Κώστας Κυράνης τόνισε ότι με πρωτοβουλία της λιμενάρχη Βόλου πριν ακόμη γίνουν γνωστά τα μέτρα, έγινε μαζική προμήθεια προστατευτικών μασκών, γαντιών και απολυμαντικού υγρού, που είναι στη διάθεση του προσωπικού κάθε βάρδιας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου