Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Φάρμακα – Ανίατη η πάθηση στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

                                                         
                                            Βόλος 7/06/15
Χωρίς τέλος φαίνεται να συνεχίζεται το σήριαλ με την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών δαπανών των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .
Και ενώ προβλήματα όπως η στελέχωση των Υγειονομικών και Οικονομικών υπηρεσιών αλλά και η θέσπιση νομικού καθεστώτος τόσο για την ίδρυση φαρμακείου στο Σώμα αλλά και τη σύσταση ελεγκτηρίου δαπανών ,ξεπεράστηκαν ,ένα νέο πρόβλημα προέκυψε : μηδενική η διάθεση χρημάτων του προϋπολογισμού του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΚ.ΑΚΤ για το Α΄ εξάμηνο του 2015 .
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να μένουν απλήρωτοι οι ελάχιστοι φαρμακοποιοί που μας χορηγούν δωρεάν φάρμακα για χρονικό διάστημα πάνω από 8 μήνες .
Γίνεται πλέον κατανοητό ότι σε μία περίοδο αβεβαιότητας και οικονομικής ανομβρίας το ενδεχόμενο να μας ΄΄’κόψουν ΄΄και οι πλέον φιλότιμοι φαρμακοποιοί φαντάζει πλέον ως δεδομένο.

Δεν αρκούν οι διατάξεις , οι καλές προθέσεις και οι έξυπνες ιδέες .
Έφτασε ο καιρός να περάσουμε σε πράξεις καθώς εδώ και 6 χρόνια αυτό που γίνεται είναι το να ανακαλύπτουμε νέα προβλήματα που μας καθιστούν ανασφάλιστους.
Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι η κάλυψη των αναγκών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και η διάθεση των χρημάτων του προϋπολογισμού γίνεται με ευθύνη της πολιτικής Ηγεσίας σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις της Στρατιωτικής ηγεσίας του Σώματος.
Δεν βοηθάει το να αναζητήσουμε τους λόγους που για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη δεν διατέθηκε ούτε ένα ευρώ , ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ όμως την άμεση επίλυση τους προβλήματος καθώς σε διαφορετική περίπτωση η πάθηση της αδυναμίας χορήγησης δωρεάν φαρμάκων θα γίνει ανίατη με μη αναστρέψιμες προεκτάσεις για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .      
       
                        
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας

Κυράνης Κων/νος                 Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου