Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΠΟΕΠΛΣ και τοπικές Ενώσεις δηλώνουν ‘’Παρών’’ στις εξελίξεις .

Κυράνης Κων/νος 
Ταμίας ΠΟΕΠΛΣ &
Πρόεδρος ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος 

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού ,μπορεί οι υπηρεσιακές ανάγκες να είναι αυξημένες όσο ποτέ ,όμως η ΠΟΕΠΛΣ και οι τοπικές ενώσεις που την απαρτίζουν βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  όπως :


1.Το επερχόμενο  νέο μισθολόγιο με προοπτική αρνητικού πρόσημου.
2.Η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και η προέκτασή του στον εργασιακό βίο των ένστολων .
3.Η πορεία των συζητήσεων για τον σύγχρονο ρόλο του Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής .
5. Η αναμόρφωση του Καλλικράτη μέσω του νέου ΠΔ Μεταθέσεων.
6.Ο εκσυγχρονισμός   των ΚΕΑ.
7.Η ένταξη σε νομοσχέδιο όσων ευεργετικών διατάξεων υπέρ των στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που δεν  διευθετήθηκαν  με το πρόσφατο νομοσχέδιο   του Υπουργείου για την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης Δημοσίου - ΟΛΠ (ΛΑΠ, τα έξοδα συντήρησης - διατροφής των αστυνομικών σκύλων του Λιμενικού Σώματος κ.α).
8.Η ενίσχυση των  υποστελεχωμένων Λιμενικών αρχών .
9.Η  αύξηση των οργανικών θέσεων ,την άρση των  αδικιών του Καλλικράτη και τη διαρκή πρόσληψη στελεχών στο Σώμα.

Όπως καθίσταται σαφές τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ επιβάλουν διαρκή επαγρύπνηση , συστηματική και αποτελεσματική δράση .
Η ΠΟΕΠΛΣ συμπληρώνοντας ένα χρόνο από την Αλλαγή σελίδας σε όραμα και φιλοσοφία έχει διαμορφώσει ένα ιδιαίτερο και σύγχρονο συνδικαλιστικό προφίλ που μέσα από την συλλογική δράση ,τις διαφορετικές φωνές και τάσεις ,τις κοινές δράσεις αλλά και τις συγκρούσεις ,δίνει το στίγμα του εκδημοκρατισμού του συνδικαλιστικού μας κινήματος με γνώμονα πάντα το συμφέρον του συναδέλφου.

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και τα υπόλοιπα μέλη του  19μελούς ΔΣ βρίσκονται σε διαρκή διαβούλευση με πολιτικούς και υπηρεσιακούς φορείς για τη διευθέτηση κάθε προβλήματος και αυτό έχει αποτυπωθεί σε πράξεις και όχι με ανεπιβεβαίωτες θεωρίες .

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΠΟΕΠΛΣ σημαντικό ρόλο στη δράση της Ομοσπονδίας έχουν αποκτήσει και οι 18 τοπικές ενώσεις που πλέον πρωταγωνιστούν στις  εξελίξεις .

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην αναστήλωση του συνδικαλιστικού κινήματος στα νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδων ,Δωδεκανήσων,Χίου-Σάμου ,Λέσβου –Μυτιλήνης ) σε μέρη δηλαδή που η υποστελέχωση ,οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και τα τελευταία χρόνια ,το μεταναστευτικό κατέστησαν την Ομοσπονδία των Λιμενικών (ΠΟΕΠΛΣ ) ως μοναδική σανίδα σωτηρίας και ανάδειξης το συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σε αυτά τα μέρη.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε ένα χρόνο η ΠΟΕΠΛΣ έχει βρεθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδος ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη .

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη ΄΄αιχμή του δόρατος ΄΄ τα πληρώματα των σκαφών τόσο στην προβολή τους όσο και στην επίλυση ων προβλημάτων τους .

Η ενεργός συμμετοχή  των μελών του ΔΣ με ειδικότητα ΚΕΑ στις επιτροπές αναμόρφωσης και αναβάθμισης των Κλιμακίων Ειδικών Δυνάμεων  αναδεικνύει τον ουσιαστικό ρόλο που έχει η Ομοσπονδία στη λήψη των υπηρεσιακών αποφάσεων .  

   Η διαφορετικότητα των προβλημάτων ,το μέσο και ο τρόπος προβολής τους ,η ενίσχυσή τους μέσα από την δράση της ΠΟΕΠΛΣ καθιστούν τον ιδανικό συνδυασμό επιτυχίας που επιστρέφει στο πολλαπλάσιο στον ίδιο το συνάδελφο καθώς αποτελεί την απαρχή αλλά και τον τελικό αποδέκτη κάθε θετικής εξέλιξης.  

Σε αυτή τη κατεύθυνση η ΠΟΕΠΛΣ και οι 18 Ενώσεις διαμορφώνουν μία άρρηκτη και δημιουργική σχέση που η διαφορετικότητα είναι Δημοκρατία ,είναι δημιουργία και από τη στιγμή που ο αποδέκτης κάθε δράσης εξέλιξης είναι ο συνάδελφος τα αποτελέσματα είναι πάντα θετικά .           

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου