Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Με προβλήματα και αδικίες η εφαρμογή της διάταξης για τα Λιμενικά Τμήματα.

Προς Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ Αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε εκ νέου και να ζητήσουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ομοσπονδία μας ώστε να βρεθεί λύση στα προβλήματα και στις αδικίες που προκύπτουν απο την εφαρμογή της διάταξης για τα Λιμενικά Τμήματα που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και τη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων του 2018. Επιμένουμε να τονίζουμε ότι η συγκεκριμένη διάταξη ετσι οπως έχει αποτυπωθεί , δημιουργεί πολλά προβλήματα και προκαλεί το αίσθημα της αδικίας στη μεγαλύτερη μερίδα των συναδέλφων και κυρίως σε αυτούς που υπηρετούν μακρυά από τον τόπο συμφερόντων και τις οικογένειές τους όπως συμβαίνει στις νησιωτικές υπηρεσίες της Ένωσής μας Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο.

Και αυτό γιατί:
 1.Η ερμηνεία της διάταξης ώστε να μηδενίζουν τον χρόνο παραμονής στα Λ/Τ μόνο όσοι ΔΕΝ δήλωσαν ως τόπο συμφερόντων την Λιμενική Αρχή που υπηρετούν (Λ/Τ) ως τόπο μας οδήγησε σε μια διαδικασία μεταθέσεων, σε μορφή Τζόκερ με τυχερούς και άτυχους.

 2.Θωρούμε ως υπερβολή την καλύψη των οργανικών θέσεων των Λ/Τ σε ποσοστό 90% καθώς σε κάθε περίπτωση χάνεται τουλάχιστον μια θέση, οταν μάλιστα ο μέσος όρος της οργανικής σύνθεσης είναι στις 10 θέσεις

. 3.Με την στρεβλή ερμηνεία της διάταξης παρατηρείται το εξής φαινόμενο: στελέχος που έχει συμπληρώσει το μέγιστο χρόνο παραμονής να ανανεώνει για άλλα 4 έτη τη παραμονη του ,ενώ στον αντίποδα στέλεχος που έχει τα ίδια δεδομένα στην ημερομηνία τοποθέτησης και στο συνολικό χρόνο παραμονής ,επειδή δήλωσε ως τόπο συμφερόντων το Λ/Τ που υπηρετεί να τίθεται υπό μετάθεση. 

 4.Λόγω των ανωτέρω μειώθηκαν κατά πολύ οι κενές οργανικές θέσεις στα Λ/Τ ,φθάνοντας τα επίπεδα του μηδενός στερώντας στους συναδέλφους κυρίως των νησιωτικών υπηρεσιών το δικαίωμα μεταθέσης σε κάποιο από τα Λ/Τ. 

5.Ειδικότερα θα πρέπει να γίνει μνεία στη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου η οποία ήταν η μοναδική νησιωτική Υπηρεσία που το 2014 υποβιβάστηκε σε Λ/Τ υπαγόμενη στο Λ/Χ Σκιάθου. Σαν να μην έφτανε αυτό η νέα τάξη πραγμάτων προκαλεί στη Σκόπελο το εξής παράδοξο: τα στελέχη που θέλουν να παραμείνουν στον τρόπο συμφερόντων τους (Σκόπελος) να τίθενται σε διαδικασία μετάθεσης και αυτοί που θέλουν να υπηρετήσουν στον τόπο επιλογής τους σε αλλη Λιμενική Αρχή να παραμένουν ως νεομετατιθέμενοι ,εγκλωβισμένοι στη Σκόπελο τουλάχιστον για τα επόμενα 3 έτη !!!

 Ως εκ τούτου ζητούμε το δικαίωμα αναφοράς μετάθεσης στα στελέχη του Λ/Τ Σκόπελου που επιθυμούν να μετατεθούν.

 Επιπρόσθετα θεωρούμε ως επιτακτική ανάγκη των υπολογισμό των οργανικών θέσεων στο 100% οπως και τον επαναπροσδιορισμό των κενών-κενούμενων οργανικών θέσεων με την ταυτόχρονη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για τις δηλώσεις των υπηρεσιών επιλογής μετάθεσης για το έτος 2018. 

 Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε η Ομοσπονδία να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την Ένωση μας να δηλώνει αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα είναι προς όφελος των συναδέλφων. 

 Ο Πρόεδρος               Ό Γ.Γραμματέας 
 Κυράνης Κων. Μπρουσοβάνας Αλέξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου