Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Αδιανόητη η καθυστέρηση στη διαδικασία των μεταθέσεων.


Μπορεί οι τραγικές εξελίξεις αναφορικά με τον υιό COVID-19 να έχει καταστήσει κάθε λειτουργία του μηχανισμού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ δευτερεύουσας σημασίας, όμως οι συνάδελφοι αποτελούν μέλη ενός ζωντανού οργανισμού που σε κάθε περίπτωση έχει υποχρεώσεις αλλά και ανάγκες.

Θεωρείται αδιανόητο, αιτήματα μετάθεσης συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας και όχι μόνο, (κάποια εξ αυτών από το 2018) να παραμένουν αναπάντητα και η όποια πληροφόρηση για την έκβασή τους  να προέρχεται από φήμες που συζητιούνται στους διαδρόμους του Αρχηγείου αφού  τα συμβούλια των έκτακτων μεταθέσεων έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιανουάριο του 2020.


Στον αντίποδα , σοβαρός ο αριθμός των αποσπάσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα για τις περιπτώσεις  αιτημάτων που σύμφωνα πάλι με " φήμες " δεν ικανοποίησε το " by the book " συμβούλιο μεταθέσεων.

Και ενώ φτάσαμε ένα βήμα πριν την καλοκαιρινή περίοδο φαντάζει αδύνατο και φέτος οι μεταθέσεις του 2020 να εκτελεστούν πριν τον Σεπτέμβριο και την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σε αυτή την υπηρεσιακή δυσκαμψία στα θέματα των μεταθέσεων έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους οι πίνακες των κενών-κενούμενων οργανικών θέσεων για το τρέχον έτος.

Και πώς να γίνει αυτό όταν οι μεταθέσεις προηγούμενων ετών δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα;

Έχει καταστεί ως δεδομένο στη συνείδηση των συναδέλφων ότι η Ηγεσία δεν θέλει να δώσει λύσεις στο ζήτημα των μεταθέσεων αφού από το 2017 έχει ψηφιστεί ένας νόμος (4504/17) που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ο οποίος , μάλιστα , προσφάτως τροποποιήθηκε σε κάποια άρθρα του προς το χειρότερο (ν. 4676/20) χωρίς να ξέρουμε πότε και αν θα τεθεί σε εφαρμογή μιας και για αυτό απαιτείται η ψήφιση σχετικού Π.Δ.


Μα πως είναι δυνατόν ένας νόμος του κράτους να μην εφαρμόζεται και αντί αυτού να ισχύει ένα ΠΔ Μεταθέσεων του 2009 ;

Επειδή τα μέλη της  Ένωσης μας  και οι οικογένειές τους έχουν αντιμετωπίσει τη τελευταία 5ετία σοβαρά προβλήματα με τη διαδικασία των μεταθέσεων , τη κρίση του Καλλικράτη και τη μείωση των οργανικών θέσεων και επειδή διαβλέπουμε ότι η αύξηση των οργανικών θα προκαλέσει και νέες αδικίες, θεωρούμε ότι έφτασε η στιγμή για γενναίες αποφάσεις που θα ισορροπήσουν τα δεδομένα των μεταθέσεων ώστε να αρθούν οι αδικίες εις βάρος μερίδας συναδέλφων.

Άμεση θέσπιση νέου Π.Δ. μεταθέσεων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων συνδικαλιστικών και υπηρεσιακών φορέων η μόνη λύση.

Για το Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ               ΒΟΥΤΣΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου