Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος για την επίσκεψη του Προεδρείου ΠΕΑΛΣ σε Κ.Λ.Βόλου και 4η ΠΕΔΙΛΣ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ κ. . Σαϊτάκη Δ. και του μέλους κ.Μαραγκού Γ. στην 4η ΠΕΔΙΛΣ και στο Κ.Λ.Βόλου όπου και συναντήθηκαν με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ενώπιον των συναδέλφων, ο Πρόεδρος της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος Κυράνης Κων/νος εξέφρασε τις ανησυχίες του  για την αδυναμία ορθής διαχείρισης των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα τονίζοντας τα εξής:


1.Απώλεια πόρων των ταμείων μας από τρίτους.
Υπήρξε άμεση αντίδραση (με σχετική ανακοίνωση) από πλευρά μας όταν πληροφορηθήκαμε για την απώλεια εσόδων των ταμείων μας από την κατάργηση των πόρων από τρίτους  προς τα ασφαλιστικά μας ταμεία  χωρίς ωστόσο να υπάρξει από κανένα, καμία περεταίρω ενίσχυση της προσπάθειας μας για ανάδειξη της σοβαρότητας του θέματος που σήμερα ως αποτέλεσμα έχει τις άμεσα τραγικές  μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ.
2.Καλλικράτης- απώλεια θέσεων και ανακατανομή οργανικών θέσεων.
Εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ενώ για τις επώδυνες εξελίξεις αναφορικά με τα ταμεία μας όπως περιγράφονται στον  πρόσφατο νόμο  του Υπουργείου Εργασίας  υπήρξε άμεση αντίδραση και συνεργασία μεταξύ διοίκησης Αρχηγείου ΛΣ –ΕΛ.ΑΚΤ και προεδρείων ΠΟΠΕΛΣ –ΠΕΑΛΣ ακόμη και για την ένστολη διαμαρτυρία  την ημέρα ψήφισης στη Βουλή ,από την άλλη και 5 μέρες μόνο μετά δεν συνέβη κάτι ανάλογο όταν άλλες οργανικές θέσεις δόθηκαν στο προσχέδιο ,άλλες συμφωνηθήκαν και άλλες με αρνητικό πρόσημο για τις υπηρεσίες της περιοχής μας δημοσιεύτηκαν.
Τις ανησυχίες μας για το οτι αρνητικό θα επιφέρει ο Καλλικράτης στο  Λιμενικό Σώμα και στα στελέχη τους τις εκφράζαμε διαρκώς από το 2012.
Αν λοιπόν ακολουθεί η ίδια τακτική αντίδρασης και διαχείρισης φαντάζει βέβαιο ότι σε κάθε επώδυνο μετρό εις βάρος των συναδέλφων  η εξέλιξη θα είναι η ίδια ..δηλαδή αρνητική.
3.Ασφαλιστικά ταμεία.
Διατυπώθηκε η ανησυχία για την διάταξη που διέπει τα επαγγελματικά ταμεία και πλέον αφορά και το ΤΑΛΣ σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους ( στα επαγγελματικά ταμεία) να μην καταβάλουν εισφορές εφόσον δεν το επιθυμούν.
Σε μία τέτοια εξέλιξη θα μιλάμε για ασφαλιστικό ΄΄Βατερλό΄΄.
4. Μισθολόγιο
Στις αλλαγές που έπονται στο μισθολόγιο τω ένστολων η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος κατέθεσε πρόταση για σύσταση επιτροπής με πρωτοβουλία της ΠΟΕΠΛΣ σε συνεργασία με εξειδικευμένους  Νομικούς και Οικονομολόγους ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη πριν είναι αργά  ,τη στιγμή μάλιστα που οι προθέσεις της κυβέρνησης δεν κρίνονται θετικές .
5.Κυοφορούμενα ΠΔ
Επιβάλλεται η συνεργασία της Ηγεσίας του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ με τους συνδικαλιστικούς φορείς στο θέμα των ΠΔ που τροποποιούνται και πρόκειται σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπογραφούν και αφορούν στις Άδειες ,στις Μεταθέσεις ,οδοιπορικά ,πειθαρχικό καθώς η εικόνα που έχει σχηματιστεί είναι αυτή της όχι απόλυτης επαφής και της ελλιπούς ενημέρωσης.   
   
Τέλος τονίστηκε ότι από πλευράς μας ο συνδικαλισμός δεν υπάρχει για να ΄΄βάζει πλάτες ΄΄ στις πολιτικές σκοπιμότητες καθώς το αίσθημα ευθύνης είναι μεγάλο και δεν υπάρχουν ούτε τα χρονικά ούτε τα ηθικά περιθώρια να αδρανήσουμε σε όσα επώδυνα και αρνητικά έπονται.


Αναφορικά με την συνεργασία που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προκύψει ανάμεσα σε ΠΟΕΠΛΣ –ΠΕΑΛΣ ο Πρόεδρος της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος Κυράνης Κων/νος εξέφρασε στον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ κ. Σαϊτάκη Δ. την πάγια προσωπική του άποψη ότι η ΠΟΕΠΛΣ έχει άφθονο χώρο έκφρασης και για τους Αξιωματικούς τονίζοντας παράλληλα ότι αυτού του είδους οι συνδικαλιστικές συμμαχίες θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα το συμφέρον όλων των συναδέλφων και όχι τα μικροσυνδικαλιστικά  προσωπικά συμφέροντα.               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου