Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Υπόμνημα Κυράνη Κων/νου για τη διαδικασία των μεταθέσεων .

                                                       
Προς Πρόεδρο ΠΟΕΠΛΣ Δριβάκο Γεώργιο

Μεταθέσεις 2014- Καλλικράτης

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία  (ΠΔ Μεταθέσεων 33/09 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το ΠΔ 97/12 το Ν. 4256/2014 (ΦΕΚ Α 92/14-4-2014) Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις και το ΠΔ 81/2014 (Καλλικράτης ) στη διαδικασία μεταθέσεων υπόκεινται όσα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έχουν συμπληρώσει στις υπηρεσίες που υπηρετούν τον μέγιστο  χρόνο παραμονής (8 ή 4 χρόνια).

Πέραν των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 9 του ΠΔ 33/09 οι οποίες  καταλαμβάνουν θέσεις προτεραιότητας  (τριτεκνοι – πολύτεκνοι  ,τεκνά στη 2η &3η τάξη Λυκείου ,με αναπηρία 67% κ.α) οι υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνονται από στελέχη με τα περισσότερα μόρια βάση των αντικειμενικών και κοινωνικών κριτηρίων του άρθρου 3 του  ΠΔ 33/09.


Σύμφωνα με τον Καλλικράτη οι κενές θέσεις (με έκτακτες μεταθέσεις) εντός της Περιφέρειας (ΠΕΔΙΛΣ) πληρώνονται από το πλεονάζον προσωπικό των Λιμενικών Αρχών που υπάγονται σε αυτές  όπως προκύπτει από την ανακατανομή των οργανικών θέσεων βάση της πρόσφατης Υ.Α. του ΥΝΑ.

Κατά συνέπεια όλο το πλεονάζον προσωπικό στην περίπτωση αυτή  των εκτάκτων μεταθέσεων του Καλλικράτη θα πρέπει να τεθεί στη διάθεση του συμβουλίου μεταθέσεων το οποίο και θα εξετάσει το σύνολο των περιπτώσεων ώστε να επιλεγούν βάση των διατάξεων που διέπουν το ΠΔ μεταθέσεων τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που θα καλύψουν τις κενές αυτές θέσεις .

Όμως η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη σύνταξη  των σχετικών πινάκων  που απεστάλησαν στις υπηρεσίες για την κάλυψη των κενών θέσεων έχει πολλά κενά και εγείρονται ερωτήματα κατά πόσο είναι εσκεμμένη η πρόθεση να ακυρωθεί ο ρόλος της ΠΟΕΠΛΣ στη διαδικασία των μεταθέσεων για τους παρακάτω λόγους :

Α) Θα έπρεπε να τεθούν στη διάθεση του συμβουλίου μεταθέσεων όλα τα στελέχη που έχουν συμπληρώσει τον μέγιστο χρόνο παραμονής και όχι ένα μέρος αυτών.

Β) Η κατάρτιση των πινάκων δεν έγινε βάση των μορίων ,όπως γίνονταν μέχρι και σήμερα ,αλλά επελέγησαν τα στελέχη που υπηρέτησαν τα περισσότερα χρόνια σε μία υπηρεσία χωρίς αυτό να προβλέπεται από καμία διάταξη ή νόμο ,δημιουργώντας τεράστιο ζήτημα καθώς τα στελέχη αυτά είχαν και τα περισσότερα μόρια.

Γ) Η επιλογή των στελεχών που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες έγινε χωρίς να παρέχεται η δυνατότητα στο συμβούλιο μεταθέσεων να ελέγξει αν όντως όσα στελέχη εξαιρέθηκαν της διαδικασίας, πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις ώστε να καταλάβουν κατά προτεραιότητα τις οργανικές θέσεις .  

Δ)Με την διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι πασιφανές ότι οι μεταθέσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί χωρίς την παρουσία της ΠΟΕΠΛΣ .  

Ως εκ τούτου η διαδικασία που ακολουθήθηκε μόνο προβλήματα δημιουργεί καθώς προκαλεί ανασφάλεια στους συναδέλφους αφού δεν τηρείται το ΠΔ Μεταθέσεων και ακυρώνεται ο ρόλος της ΠΟΕΠΛΣ που οφείλει να διασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας .

Κατά συνέπεια η ανοχή μας ως ΠΟΕΠΛΣ στην πρόθεση για ακύρωση του ΠΔ μεταθέσεων πρέπει να είναι μηδενική και αυτό προϋποθέτει αρχικά την άρνηση της     συμμετοχής μας στα συμβούλια και γιατί όχι την ενεργοποίηση κάθε νόμιμης διαδικασίας ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των συναδέλφων .
Κυράνης Κων/νος
Πρόεδρος ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος &
Ταμίας ΠΟΠΕΛΣ .              
         


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου