Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημέρωση προσωπικού στο Κ.Λ.Βόλου

 Βόλος 4-9-14

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος πραγματοποίησε ενημέρωση προσωπικού στο Κ.Λ.Βόλου την 3-9-2014.

Βασικό θέμα αποτέλεσε η εφαρμογή του Καλλικράτη και η ανακατανομή του προσωπικού βάση της Υπουργικής Απόφασης του ΥΝΑ που ως αποτέλεσμα έχει τη τραγική μείωση των υπηρετούντων έως και 40% στις Υπηρεσίες του Νομού Μαγνησίας και την κατάργηση ουσιαστικά της Λιμενικής Αρχής του Αγ.Ιωάννη Μουρεσίου.


Έκδηλη ήταν η αγανάκτηση όλων  λόγω της άρνησης της Κυβέρνησης να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ που επαναφέρει αναδρομικά τους μισθούς τους στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012 όπου και μειώθηκαν δραματικά με το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Επίσης η απόφαση της Κυβέρνησης για αλλαγές στα ταμεία των Ένστολων έχει προκαλέσει την οργή μας καθώς μειώνονται τραγικά τα εφάπαξ , οι συντάξεις και στην ουσία χάνονται οι κόποι και οι θυσίες ετών των εργαζομένων στα Σ.Α.

Αποφασίστηκε η δυναμική συμμετοχή της Ένωση μας  στην ένστολη διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας στην ΔΕΘ διαμαρτυρόμενη για τις συνεχείς αρνητικές εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο των εργαζόμενων στο Λιμενικό Σώμα.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της με ένστολη διαμαρτυρία στο Λιμάνι του Βόλου τις προσεχείς ημέρες .
          
                                                 Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας

        Κυράνης Κων/νος                 Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου