Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Οκτώ Ενώσεις προτείνουν το Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. να γίνει στα Δωδεκάνησα

Κοινή Πρόταση

Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος:

ΕΠΛΣ Αργολίδας-Κορινθίας-Αρκαδίας
ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων
ΕΠΛΣ Βορειοδυτικής Ελλάδος
ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου
ΕΠΛΣ Θράκης
ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος
ΕΠΛΣ Κυκλάδων
ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου

Θέμα: Πρόταση για διοργάνωση Τακτικού Συνεδρίου Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στη Ρόδο

Σε  μια περίοδο κατά την οποία το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και τα στελέχη του δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε, από τις οικονομικές επιπτώσεις των μνημονίων, την αστάθεια του ασφαλιστικού συστήματος τόσο για τον χρόνο υπηρεσίας όσο και τα την τύχη των ταμείων μας, τις παρενέργειες του Καλλικράτη, την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.α. το μέγεθος των προβλημάτων αυτών αποκτά άλλη διάσταση όταν πρόκειται για στελέχη που υπηρετούν στην παραμεθόριο και μάλιστα  στην πλέον ευαίσθητη περιοχή των Δωδεκανήσων. 

Η λαθρομετανάστευση, η έλλειψη προσωπικού, η υπερεργασία και η σωρεία προβλημάτων έχουν καταστήσει τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί σε καθημερινούς αφανείς ήρωες που η δημοσιότητα τους φέρνει στο προσκήνιο μόνο σε περίπτωση αρνητικών συμβάντων.

Έφτασε η στιγμή που η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. οφείλει να κάνει την συνδικαλιστική υπέρβαση τιμώντας τους συναδέλφους εκεί με την διοργάνωση για πρώτη φορά, του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της στα Δωδεκάνησα, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα προσυνεδριακές επισκέψεις από μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.  στα νησιά της άγονης γραμμής εκεί που «πονάει» το Λιμενικό Σώμα και ο Συνάδελφος.

Μια τέτοια πρωτοβουλία, εάν τελικά υιοθετηθεί από το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, θα αναδείξει τα εκεί προβλήματα με την έκθεση από βήματος, των εμπειριών και των θέσεων των συναδέλφων των Δωδεκανήσων που αποτελούν της αιχμή του δόρατος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και κάθε έκνομης ενεργείας παρέχοντας προστασία και ασφάλεια στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προσδοκώντας σε μια αφετηρία νέας εποχής του Συνδικαλιστικού μας κινήματος που δεν θα διακρίνεται από εσωστρέφεια και τακτικισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου