Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ενσωμάτωση του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών στο Βασικό μισθό

Μία από τις πιθανές αλλαγές του νέου μισθολογίου των Ένστολων αποτελεί η  ενσωμάτωση του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών στο Βασικό μισθό.
Αυτή η αλλαγή ισοδυναμεί και με την κατάργησή του .

Το σενάριο αυτό αποτελεί τη συνέχεια φημών των όσων έχουν προκύψει από το  2013 όπου και  μετά από το μνημόνιο ΙΙ είχαμε  μείωση μισθών χωρίς όμως την ένταξή επιδομάτων στο βασικό μισθό.   

Σήμερα και 2 χρόνια μετά δεν καταργήθηκε το επίδομα αλλά ούτε και μειώθηκε.
Επιπλέον:

·         Επιστράφηκε ένα ποσό που είχε περικοπεί μετά την 1-8-2012.  
·         Δόθηκε το αυξημένο επίδομα εξομάλυνσης εγγάμου με τέκνα (212,94€) και στα 2 στελέχη συζύγους (στρατιωτικοί, σώματα ασφάλειας κλπ) όπου μέχρι τότε  ο ένας λάμβανε το εξομάλυνσης εγγάμου (159,61€) και ό άλλος το εξομάλυνσης εγγάμου με τέκνα (212,94€).
·         Με Νομοσχέδιο που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη βουλή διευρύνεται η χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης εγγάμου με τέκνα (212,94€) και σε νέους δικαιούχους, καθώς θα δίνεται και σε διαζευγμένα στελέχη που πληρώνουν διατροφή για επιμέλεια τέκνων. Μέχρι σήμερα λαμβάνουν το επίδομα εξομάλυνσης άγαμου (105,86€).
Η ανωτέρω θετική εξέλιξη αποτελεί την θετική κατάληξη ένός  πάγιου αιτήματος των τοπικών ενώσεων όσο και της ΠΟΕΠΛΣ .


Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών δίνεται σήμερα με βάση την οικογενειακή κατάσταση των στελεχών, ως εξής:

·         Άγαμος                       105,86€ 
·         Έγγαμος                     159,61€
·         Έγγαμος με τέκνα        212,94€

Το αν τα οικονομικά δεδομένα των στελεχών αλλάξουν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο έγκειται στο ποιο από τα τρία ποσά θα αποτελέσει την πάγια ενσωμάτωση στο βασικό μας μισθό .

Αν το ποσό των 212,94€ ενσωματωθεί στο ΒΜ τότε θα υπάρξουν συνάδελφοι (άγαμοι και έγγαμοι χωρίς τέκνα ) που θα δουν αύξηση στο μισθό τους .
Αν τελικά επιλεγεί ένα εκ των ποσών 105,86€ ή 159,61€ θα έχουμε σίγουρα απώλειες στους έγγαμος με τέκνα και στην περίπτωση του  105,86€  στους εγγάμους χωρίς τέκνα.                    



Εν αναμονή των εξελίξεων στο μισθολόγιο μας θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η περίπτωση της θετικότερης εξέλιξης και της  ενσωμάτωσης στο ΒΜ του ποσού των  212,94€ θα συμπαρασυρθούν  προς τα πάνω όσα επιδόματα ή αποδοχές (πχ χρονοεπίδομα ) που διαμορφώνονται από τον Βασικό Μισθό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου