Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Δραματική διάσωση μεταναστών στην Αλόννησο -(Φωτο)

Νέα καραβιά μεταναστών εντοπίστηκε σήμερα νωρίς το πρωί στη νήσο Γιούρα Αλοννήσου.
 Ειδικότερα εντοπίστηκαν περίπου 23 μετανάστες ανάμεσα σε αυτούς και δύο παιδιά.
Τους μετανάστες εντόπισε γύρω στις 5.30 – 6 το πρωί αλιέας που ειδοποίησε το Λιμενικό. 
Άμεσα στο σημείο μετέβη πλωτό σκάφος με στελέχη του Λ/Σ Αλοννήσου και κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια να περισυλλέξουν τους μετανάστες
.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η νήσος Γιούρα και ιδίως το σημείο που βρέθηκαν οι 23 μετανάστες είναι δύσβατη και βραχώδης γι αυτό και η διάσωση τους κράτησε πολλές ώρες .
Σημαντική και η συμβολή των στελεχών του ΠΛΣ 208 Λ/Χ Σκιάθου οι οποίοι από την πρώτη στιγμή κατέφθασαν στο σημείο και συνέδραμαν στην επιχείρηση .     
Με τη συνοδεία του ΠΛΣ 208  οι πρώτοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Αλόννησο ενώ μετά από ώρες   μεταφέρθηκαν  και οι υπόλοιποι που είχαν ανέβει στα βράχια και κρύβονταν. Μεταξύ των μεταναστών που υπήκοοι Σομαλίας κι Ερυθραίας βρίσκονται δύο παιδιά ενώ μία γυναίκα έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι.
Τα στελέχη του Λ/Σ Αλλονήσου κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών συνέδραμαν στη φύλαξη των μεταναστών και στην παροχή των πρώτων βοηθειών στους μετανάστες .  
Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφέρθηκαν την επόμενη ημέρα με το μεσημεριανό δρομολόγιο και με τη συνδρομή των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου  στο λιμάνι του Βόλου κι από κει στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάλογα φαινόμενα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή των Β.ΣΠΟΡΆΔΩΝ και η συμβολή των στελεχών των Λιμενικών Αρχών είναι τεράστια .

Για το λόγο αυτό κρίνεται επιβεβλημένη η ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό τόσο του Λ/Σ Αλοννήσου όσο και των υπολοίπων λιμενικών αρχών καθώς από ότι φαίνεται τα φαινόμενα παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή δεν πρόκειται να σταματήσουν .      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου