Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση προσωπικού Λιμενικής Αρχής Σκιάθου

Πραγματοποιήθηκε την 04-03-16 ενημέρωση του προσωπικού που υπηρετεί στην Λιμενική Αρχή Σκιάθου.

Βασικός άξονας ενημέρωσης αποτέλεσε η νέα τάξη πραγμάτων όπως αυτή διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες για το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και τα στελέχη του .    
  .
1 1.  Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις εξελίξεις αναφορικά με το ΤΑΛΣ και την ασφαλιστική αβεβαιότητα που  διογκώνεται σε επίπεδα όπου πλέον η άμεση και οριστική λύση του μείζονος προβλήματος επιτάσσει την λήψη πρωτοβουλιών από την Ομοσπονδία  
2  2.Εκφράστηκαν οι ανησυχίες μας για το ασφαλιστικό κυρίως για το ενδεχόμενο πλήρους συνταξιοδότησης στα 67 έτη .
3  3.Το επερχόμενο νέο μισθολόγιο  .

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση αναφορικά με κενά που προέκυψαν κατά τη διαδικασία του Καλλικράτη και αφορούν κυρίως στην διαχείριση του ανθρώπινου προσωπικού των Λιμενικών Αρχών της περιοχής μας .

Η Λιμενική Αρχή Σκιάθου βρέθηκε σε μία νύχτα να αποτελεί το Υπερλιμεναρχείο των Β.Σποράδων χωρίς να έχει προβλεφτεί η αύξηση της οργανικής σύνθεσης και  ενίσχυσή της με το απαιτούμενο προσωπικό .
Αντί αυτού παρατηρείται το φαινόμενο να αυξάνεται ο όγκος εργασίας σε επίπεδα δυσανάλογα της προβλεπόμενης οργανικής σύνθεσης όπως αυτή καθορίστηκε από την αναδιάρθρωση των Λιμενικών Αρχών και την ανακατανομή του προσωπικού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Θεωρούμε ότι το βασικότερο όλων αποτελεί η ενίσχυση της Υπηρεσίας με προσωπικό και στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούμε επισκεπτόμενοι και αναδεικνύοντας το πρόβλημα τόσο στον Διοικητή της 4Ης ΠΕΔΙΛΣ όσο και στην Ηγεσία  του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
               

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας


Κυράνης Κων/νος                 Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου