Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Επιτακτική η στελέχωση της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου.


        Παρά το γεγονός ότι το μεταναστευτικό αποτελεί το μείζον εθνικό μας ζήτημα , με τα στελέχη του Λ.Σ–ΕΛ .ΑΚΤ  να διαδραματίζουν  πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε εξέλιξη ενός σήριαλ που φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια ,σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αδρανήσει η προβολή-ανάδειξη των άλλων προβλημάτων που μας ταλανίζουν καθώς και η αναζήτηση επίλυσής τους .
   Η αλλαγή προσώπων και φιλοσοφίας στο Αρχηγείο του Σώματος μας υποχρεώνει να θέσουμε εκ νέου το πρόβλημα στελέχωσης της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει σε επίπεδα μη διαχειρίσιμα με προεκτάσεις τόσο εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας όσο και των στελεχών που υπηρετούν σε αυτή .


     Βιώνοντας την σταδιακή απογύμνωση από προσωπικό της υπηρεσίας από το 2012 και έπειτα (με τις  αλλαγές πατέντα της κατηγορίας των Υπηρεσιών στο ΠΔ Μεταθέσεων 97/12 και με τη μέθοδο της  απόσπασης-διάθεσης-μετάθεσης σε υπηρεσίες της ξηράς), θεωρούμε ότι τα περιθώρια ,πλέον ,έχουν στενέψει καθώς τα στελέχη που έχουν παραμείνει στην Αλόννησο αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα της λανθασμένης εφαρμογής του Καλλικράτη και της αλλοπρόσαλλης εφαρμογής του ΠΔ Μεταθέσεων.  

Μια τακτική ,δηλαδή ,που στην ουσία άφησε ορφανή την Υπηρεσία της Αλοννήσου αφού η Διοίκηση του Αρχηγείου ,και ορθώς ,από τη μία αποφάσισε την ικανοποίηση των αιτημάτων των στελεχών που μετά από 6 έτη παραμονής αιτήθηκαν μετάθεση  χωρίς όμως από την άλλη να  φροντίσει για την κάλυψη των κενών αυτών θέσεων .

     Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε η μετακίνηση των μισών εξ αυτών ενώ για τους υπόλοιπους  εκδόθηκαν διαταγές με ΄΄νεωτέρας΄΄ ,διογκώνοντας από τη μια  πρόβλημα της υποστελέχωσης και δημιουργώντας από την άλλη το αίσθημα της αδικίας και της αβεβαιότητας στους συναδέλφους που βρίσκονται ..εν αναμονή .   

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τόσο οι αυξημένες ,λόγω της τουριστικής περιόδου ,ανάγκες ,όσο και η φύλαξη του Θαλασσίου πάρκου αλλά και τα συχνά μεταναστευτικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή επιβάλλουν :
·        1.Την ενίσχυση της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου με  προσωπικό, στα επίπεδα που θα διασφαλιστεί η εύθυμη λειτουργία της υπηρεσίας αλλά και η αξιοπρεπή εργασία των στελεχών της.
·        2.Την έκδοση διαταγών μετάθεσης για όσα στελέχη τελούν σε καθεστώς με ΄΄νεωτέρας΄΄.
·      3. Την ένταξη της Λιμενικής Αρχής στις υπηρεσίες της Α΄ Κατηγορίας με τα υψηλοτέρα μόρια ,στο κυοφορούμενο νέο ΠΔ μεταθέσεων .    

  Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά το οπτικό πρίσμα με το οποίο η Διοίκηση του Αρχηγείου θα αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματά μας ,να είναι σε θετική κατεύθυνση με πνεύμα δικαιοσύνης και συναδελφικότητας.  
    
                   
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας
Κυράνης Κων/νος                 Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου