Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ενημέρωση προσωπικού Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου

Πραγματοποιήθηκε την 19-08-15 ενημέρωση του προσωπικού του Λ/Σ Αλοννήσου  και το βασικό θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση με τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί ήταν οι μεταθέσεις και η στελέχωση της Λιμενικής Αρχής .

 Βιώνοντας την σταδιακή απογύμνωση από προσωπικό της υπηρεσίας από το 2012 και έπειτα (με τις  αλλαγές πατέντα της κατηγορίας των Υπηρεσιών στο ΠΔ Μεταθέσεων 97/12 και με τη μέθοδο της  απόσπασης-διάθεσης-μετάθεσης σε υπηρεσίες της ξηράς τα εναπομείναντα στελέχη αποτέλεσαν τα εξιλαστήρια θύματα της λανθασμένης εφαρμογής του Καλλικράτη και της αλλοπρόσαλλης εφαρμογής του ΠΔ Μεταθέσεων.  


Μια τακτική ,δηλαδή ,που στην ουσία άφησε ορφανή την Υπηρεσία της Αλοννήσου αφού η Διοίκηση του Αρχηγείου ,και ορθώς ,από τη μία αποφάσισε την ικανοποίηση των αιτημάτων των στελεχών που μετά από 6 έτη παραμονής αιτήθηκαν μετάθεση  χωρίς όμως από την άλλη να  φροντίσει για την κάλυψη των κενών αυτών θέσεων .
Ιδιαίτερος είναι ο προβληματισμός μας καθώς μετά και την ολοκλήρωση των μεταθέσεων ο παρονομαστής των συνάδελφων που θα υπηρετούν εκεί θα είναι για ακόμη μία φορά αρνητικός.
       
Θα πρέπει να τονιστεί ότι τόσο οι αυξημένες ,λόγω της τουριστικής περιόδου ,ανάγκες ,όσο και η φύλαξη του Θαλασσίου πάρκου αλλά και τα συχνά μεταναστευτικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή επιβάλλουν :
·        1.Την ενίσχυση της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου με  προσωπικό, στα επίπεδα που θα διασφαλιστεί η εύθυμη λειτουργία της υπηρεσίας αλλά και η αξιοπρεπή εργασία των στελεχών της.
·      2. Την ένταξη της Λιμενικής Αρχής στις υπηρεσίες της Α΄ Κατηγορίας με τα υψηλοτέρα μόρια ,στο κυοφορούμενο νέο ΠΔ μεταθέσεων .  
        3.Την αναζήτηση κινήτρων όπως το επίδομα ενοικίου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα διαμονής και συντήρηση με αξιοπρεπείς συνθήκες .   

  Θεωρούμε ότι στην πιο δύσκολη από πλευράς συνθηκών εργασίας Λιμενική Αρχή της Ένωσης μας  το Λ/Σ Αλοννήσου το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα αξιολογώντας θετικά την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά οι συνάδελφοι εκεί ώστε να διατηρηθεί αξιοπρέπεια και το αξιόμαχο του Σώματος σε επίπεδο που μας έχει κατατάξει ως κορυφαίο στη συνείδηση των Ελλήνων.    
    


Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας

Κυράνης Κων/νος                 Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου