Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Νέο ΠΔ Μεταθέσεων - Amber Alert !!!

   
Αναμένοντας με αγωνία κάποια είδηση για την τύχη του νέου ΠΔ Μεταθέσεων διαπιστώνουμε ότι ο χρόνος κυλάει αργά και βασανιστικά και το άκουσμα θετικής εξέλιξης μοιάζει με "όνειρο θερινής νυκτός" .    

Η Ένωσή μας ενισχύοντας το έργο της ΠΟΕΠΛΣ συμμετέχει ενεργά ,εδώ και ένα χρόνο , στη διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου μεταθέσεων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ πού θέτει σε μία νέα βάση δικαιοσύνης ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους.
Καταθέσαμε τις προτάσεις μας και συνδιαμορφώσαμε μέσω της Ομοσπονδίας μας ένα σύγχρονο ΠΔ μεταθέσεων που εκπονήθηκε από τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και ως βασικό του στοιχείο έχει την άρση των αδικιών που έχει προκαλέσει ο Καλλικράτης καθώς επαναφέρει το καθεστώς  αυτονόμησης ως ξεχωριστό τόπο επιλογής όλων των Λιμενικών Τμημάτων  που βρίσκονται άνω των 60 χιλιομέτρων .



Με το νέο ΠΔ μεταθέσεων, όπως αυτό έχει προωθηθεί, θα αποτελούν πλην των άλλων ξεχωριστό τόπο επιλογής και οι Λιμενικές Αρχές :Σκοπέλου ,Αγ.Κυριακής Τρικέρων ,Αμαλιάπολης , Αγιοκάμπου ,Αγ.Κων/νου και Αταλάντης δίνοντας τέλος σε μία κατάσταση με αρνητικές προεκτάσεις τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τη λειτουργία του Σώματος η οποία αποτέλεσε προϊόν όχι μόνο του Καλλικράτη αλλά και της απώλειας 2500 οργανικών θέσεων.  
  
Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι το προσχέδιο του νέου ΠΔ έχοντας πάρει την τελική μορφή, με τις περισσότερες εκ των προτάσεων της ΠΟΕΠΛΣ ενταγμένες σε αυτό ,κάπου ΄΄χάθηκε ΄΄ στην διαδρομή για την έγκριση και της Πολιτικής Ηγεσίας .     

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος χωρίς να θέλει  να γίνει ‘’μάντης κακών ειδήσεων΄΄ κρούει το κώδωνα του κινδύνου σε κάθε υπεύθυνο καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύσουν και από ότι φαίνεται οι μεταθέσεις και του 2017 θα πραγματοποιηθούν με το υφιστάμενο καθεστώς που όπως όλοι έχουμε παραδεχτεί  προκαλεί αδικίες , παρουσιάζει προβλήματα δυσλειτουργίας, χρήζει αναβάθμισης και ριζικών αλλαγών .
      
Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας



 Κυράνης Κων/νος              Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου