Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

«ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» Ενημέρωση για τις εξελίξεις στα θέματα που αφορούν στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.




Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24-02-18  Γενικό και Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΛΣ .

Για ακόμη μία φορά οι εργασίες του ΔΣ δεν ολοκληρώθηκαν!!!

Παρουσία και των μελών των Ενώσεων της περιφέρειας που δεν εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ έγιναν γνωστά σε όλους τα προβλήματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε ως Ομοσπονδία τα οποία μέρα με τη μέρα διογκώνονται λόγω της  αδυναμία ταύτισης και κοινής γραμμής που διατηρεί μία ΠΟΕΠΛΣ χωρισμένη στα δύο.  

Η μόνη ενθαρρυντική διαπίστωση ήρθε από στόματος του προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ Δριβάκου Γ. ο οποίος παραδέχτηκε ότι τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν υπάρχει από κοινού δράση και αντιμετώπιση των προκλήσεων ιδίως αυτών που έχουν να κάνουν με  Π.Δ και Υ.Α ώστε να εφαρμοστούν εμπράκτως οι διατάξεις του Νόμου του ΥΝΑΝΠ.

Αφού δηλώσαμε για ακόμη μία φορά την θετική μας διάθεση για συνεργασία ξεκαθαρίσαμε ότι βασικό μας μέλημα θα αποτελέσει η ανάδειξη των προβλημάτων και η επίλυσή τους χωρίς να χαριστούμε σε κανένα .

  • Εκφράσαμε τη δυσαρέσκεια πολλών συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και περιμένουν την υπογραφή των έκτακτων μεταθέσεων σε μία διαδικασία που ξεκίνησε πριν ένα μηνά και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.


  • Υποστηρίξαμε τη δυνατότητα νομοθετικής ολοκλήρωσης του Π.Δ. μεταθέσεων χωρίς να χρειαστεί να καταργηθεί ο νόμος 4504/17 του ΥΝΑΝΠ (όπως και πρεσβεύουν κάποιοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι)  καθώς οι βασικές του αρχές έχουν ήδη ψηφιστεί και κάθε προσπάθεια ακύρωσης ή κατάργησης του Νόμου θα προκαλέσει εκ νέου και άνευ αποτελέσματος διαμάχη του προεδρείου της Ομοσπονδίας  με τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία .


  • Αναφορικά με το άρθρο 69 του Νόμου παρείχαμε στο προεδρείο πληροφορίες που δεν κατείχε ,τονίζοντας ότι η διάταξη αφορά τη δυνατότητα υπογραφής Κ.Υ.Α ώστε μέσω ΕΟΟΠΥ να δίνεται η δυνατότητα συνταγογράφησης στους συναδέλφους προκειμένου να έχουν δωρεάν φάρμακα όπου και αν αυτοί υπηρετούν ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα νησιά της πατρίδος μας .


  • Μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά η διαδικασία με την οποία το προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ επέλεξε να δείξει ενωτική διάθεση και σύμπνοια.Λίγες μέρες μετά το Δ.Σ του Ιανουαρίου ενημερωθήκαμε για ανάρτηση αφίσας στο διαδίκτυο με την οποία διοργανώνεται ετήσιος χορός της ΠΟΕΠΛΣ χωρίς κανείς μας να έχει ενημερωθεί πιο πριν για αυτή την απόφαση η οποία από ότι φαίνεται ήταν ειλημμένη πριν το ΔΣ του Γενάρη αλλά ακολουθώντας την πάγια τακτική του μέντορα του συνδικαλιστικού μυστικισμού  και προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ …απεκρύφθη τεχνηέντως από το μισό Διοικητικό Συμβούλιο .    
          Αν και επιλογές μας τα δύο προηγούμενα χρόνια με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Χίο όπου τιμήσαμε τους συναδέλφους που υπηρετούν στο δοκιμαζόμενο αυτό νησί του Αιγαίου 2016 και σε στενό οικογενειακό κύκλο με τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου το 2017 ,δείχνουν τον διαφορετικό τρόπο αντίληψης της οργάνωσης των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας ,τουλάχιστον η ενημέρωση και η λήψη απόφασης από το ΔΣ για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης που είχε οικονομικό κόστος στην Ομοσπονδία και επιβεβλημένη είναι και δείχνει σε όλους ότι τα πάντα είναι ξεκάθαρα ,διαφανή ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες που δεν αφήνουν σε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

  • Ζητήσαμε να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία για τον ορισμό εκπροσώπου της ΠΟΕΠΛΣ  στο ΔΣ του ΤΑΛΣ ως μια από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές επιτυχίες της Ομοσπονδίας εφαρμόζοντας ακριβώς τις διατάξεις του σχετικού άρθρου του ν. 4504/17  που επιβάλει μέχρι και το Μάρτιο απόφαση συνεδρίου που να ορίζει τον εκπρόσωπό μας .Μας προκάλεσε έκπληξη η πρόθεση του προεδρείου να οριστεί ο εκπρόσωπος μετά από απόφαση του ΔΣ .Αυτού του είδους οι τακτικές μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί το δικαίωμα συμμετοχής μας στο ΔΣ του ΤΑΛΣ τόσο αν δεν τηρήσουμε τις τυπικές διαδικασίες όσο και το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όπως αυτό προβλέπεται


  • Θεωρήσαμε απίστευτα προκλητικό το ότι για τρίτο συνεχόμενο ΔΣ θέμα συζήτησης αποτέλεσε η συγκρότηση επιτροπών που θα έπρεπε ήδη να έχουν συγκληθεί από το Νοέμβριο του 2017 και ήδη να μας έχουν παρουσιάσει τα αποτελέσματά τους .


Τέλος τονίσαμε ότι δεν θα μπούμε στη διαδικασία να συγκαλύψουμε την ψευδαίσθηση ότι η Ομοσπονδία παράγει έργο όντας ανενεργή ΄΄.

Το βάρος της ευθύνης που βαραίνει τον ΄΄κλειδοκράτορα΄΄ ενός οργανισμού ο οποίος  στηρίζει και στηρίζεται σε 7.500 στελέχη ,είναι μεγάλο και δεν αφήνει περιθώρια λειτουργίας σε κατάσταση ‘’Flight mode”.

Επιβάλλεται εγρήγορση ,δράση και ενότητα.

Ως ΄΄ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΄΄ δηλώνουμε το παρών για κάθε τι δημιουργικό που θα αποδώσει στην ΠΟΕΠΛΣ τη δυναμική που της αρμόζει . 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου