Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Κ.Λ.Βόλου : Έλεγχοι και συστάσεις στους δήμους για την πρόσληψη ναυαγοσωστών

Έλεγχοι για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις δημοφιλείς παραλίες της Μαγνησίας, έχουν ξεκινήσει από το Λιμεναρχείο του Βόλου. Μέχρι τώρα, λίγοι είναι οι δήμοι που έχουν τοποθετήσει ναυαγοσώστες, ενώ οι περισσότεροι βρίσκονται σε διαδικασία συμμόρφωσης.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας. Όπως προέκυψε, λίγοι δήμοι στη χερσαία Μαγνησία έχουν προχωρήσει στην πρόσληψη ναυαγοσωστών, ενώ οι περισσότεροι βρίσκονται στη διαδικασία των προσλήψεων, καθώς έχει αλλάξει ο τρόπος που γίνεται αυτό.

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο των ελέγχων, γίνονται απλές συστάσεις όπου δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες, ενώ στην συνέχεια εφ’ όσον διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει συμμόρφωση, θα επιβληθούν πρόστιμα, τα οποία ξεκινούν από 50 και φτάνουν μέχρι και τα 10.000 ευρώ.
Ωστόσο, τα πρόστιμα αυτά συνήθως δεν φτάνουν σ’ αυτό το ποσό, αντίθετα επιβάλλονται χρηματικές ποινές που κυμαίνονται περίπου στο ύψος του κόστους πρόσληψης κάθε ναυαγοσώστη. Αυτό γίνεται για να δοθεί κίνητρο στους δήμους να προχωρήσουν στη διαδικασία πρόσληψης.
Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ποιοι δήμοι φρόντισαν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου