Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Σημαντικές διαφορές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Β.Σποράδες

Διπλάσιο το κόστος στη μισή διαδρομή
Μεγάλες διαφορές σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρατηρούν ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ταξιδέψουν από και προς τις Σποράδες.
Ρεπορτάζ: BAΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ
Ενδεικτικά, στη διαδρομή Βόλος - Αλόννησος η οποία είναι 65 ναυτικά μίλια, τα δύο ταχύπλοα σκάφη που εξυπηρετούν τη γραμμή Βόλος - Σποράδες, η τιμή τους είναι κατά μέσο όρο 45 ευρώ. Συγκεκριμένα, για το Ε/Γ-Υ/Γ «Ερατώ» το εισιτήριο για απλή μετάβαση είναι 42 ευρώ και με επιστροφή είναι 72 ενώ με το FlyingCatη απλή μετάβαση είναι 48 ευρώ και στην επιστροφή υπάρχει μείωση 30%.
Στα συμβατικά πλοία της γραμμής, το εισιτήριο για την ίδια διαδρομή είναι 25,50 κατά μέσο όρο. Η μετάβαση με το Ε/Γ-Ο/Γ «Πρωτεύς» κοστίζει 23 ευρώ ενώ με επιστροφή, ο ενδιαφερόμενος πληρώνει 43 ευρώ. Για το Ε/Γ-Ο/Γ «Εξπρές Σκιάθος», η μετάβαση τον Αύγουστο κοστίζει 27,50 ενώ η εταιρία κάνει και προσφορές ανάλογα με την ημερομηνία του ενδιαφερόμενου.

Επομένως, αν μια τετραμελής οικογένεια αποφασίσει να περάσει τις διακοπές της στην Αλόννησο χωρίς αυτοκίνητο, το μικρότερο κόστος για τη μετάβασή της από το Βόλο ανέρχεται στα 172 ευρώ με επιστροφή ενώ με αυτοκίνητο, το μικρότερο κόστος ανέρχεται περίπου στα 280 ευρώ.
Διαφορές στη μετάβαση των οχημάτων
Στα συμβατικού τύπου πλοία, οι μεγάλες διαφορές εντοπίζονται στη μετάβαση ενός οχήματος. Η μετάβαση ενός αυτοκινήτου από το Βόλο στην Αλόννησο με το Ε/Γ-Ο/Γ «Πρωτεύς» κοστίζει 57 ευρώ ενώ με το Ε/Γ-Ο/Γ «Εξπρές Σκιάθος» κοστίζει 85 ευρώ.
Μισά μίλια με την ίδια τιμή
«Τσιμπημένες» θεωρούνται οι τιμές του νέου Ε/Γ-Ο/Γ «Αχιλλέας» που συνδέει τη Σκόπελο και την Αλόννησο με τη Σκύρο και την Κύμη. Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι 36 ναυτικά μίλια, σχεδόν η μισή απόσταση από το Βόλο μέχρι την Αλόννησο. Η μετάβαση από τη Σκύρο προς την Αλόννησο κοστίζει 24 ευρώ ανά επιβάτη ενώ ένα μεσαίου τύπου Ι.Χ. κοστίζει 60 ευρώ ανά διαδρομή.
Μικρή η διαφορά από Πειραιά για Σαντορίνη και Κρήτη
Στις ιστοσελίδες ακτοπλοϊκών γραμμών που συνδέουν τον Πειραιά με δημοφιλείς προορισμούς, η διαφορά των τιμών από Πειραιά για Σαντορίνη και Κρήτη δεν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με την ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου - Αλοννήσου. Ενδεικτικά, η τιμή της MinoanLinesαπό Πειραιά για Ηράκλειο στην οικονομική θέση είναι 39 ευρώ ενώ για την ίδια θέση από Πειραιά για Σαντορίνη, η BlueStarFerriesδιαθέτει εισιτήρια από 37,50 ευρώ.
Αντίστοιχα, η μετακίνηση Ι.Χ. με τις ίδιες εταιρείες για τους ίδιους προορισμούς είναι 90 ευρώ για Σαντορίνη και 59 για Ηράκλειο.
Μικρός ο ανταγωνισμός
Η υπεύθυνη του τουριστικού γραφείου Koronaiostours, κ. Ευαγγελία Κορωναίου ανέφερε πως τα εισιτήρια για τις Σποράδες ήταν πάντα ακριβά σε σχέση με την ακτοπλοϊκή γραμμή του Πειραιά προς φημισμένους προορισμούς. «Ο μικρός ανταγωνισμός των εταιρειών που δρομολογούν πλοία στη γραμμή Βόλου - Σποράδων παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής του εισιτηρίου», ανέφερε η κ. Κορωναίου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου