Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Πραγματοποιήθηκε στη Στυλίδα με την συμμετοχή την Ένωση μας στην διοργάνωση από κοινού με το Δήμο Στυλίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας - Ύπατης κ την Εταιρία για την Μελέτη κ Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (MOm) και με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στις 5-6-2014, επιμορφωτική ημερίδα για τον εντοπισμό ενδημικού πληθυσμού φωκών σε σχέση με τους δείκτες του θαλάσσιου οικοσυστήματος κ του περιβάλλοντος χώρου στις περιοχές του Β. Ευβοϊκού κ του Μαλιακού κόλπου .




Ο Πρόεδρος της Ένωσης μας Κυράνης Κων/νος στον χαιρετισμό του απεύθυνε τόνισε την σημασία που έχουν ανάλογες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του πολυδιάστατου ρόλου του Λιμενικού Σώματος και των εργαζομένων σε αυτό δίνοντας έμφαση στην ενασχόληση των υπηρετούντων σε αυτό, με την Προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος ,σε τέτοιο βαθμό που η δομή του Αρχηγείου ΛΣ και των Λιμενικών Αρχών προβλέπει ξεχωριστό κλάδο με αντικείμενο την Προστασία των Θαλασσών στελεχωμένο από εξειδικευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό.
Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν και το μέλος της Ένωσης μας και προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Γλύφας Καλαμίδας Στέφανος ο οποίος τόνισε την σημαντικότητα της ύπαρξης γηγενούς πληθυσμού μεσογειακής φώκιας στην περιοχή του Ευβοϊκού κόλπου .
Αναδείχτηκε μέσα από την ομιλία του η συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην προστασία του οικοσυστήματος στον Ευβοϊκό κόλπο με την αγαστή συνεργασία τόσο των φορέων όσο και των κατοίκων της περιοχής .

Ο Λιμενάρχης Στυλίδας Πλωτάρχης ΛΣ Λιάκος Κυριάκος μετέφερε στον χαιρετισμό του το μήνυμα του ΥΝΑ κ Βαρβιτσιώτη για την ημέρα περιβάλλοντος .

Στην ημερίδα παρευρέθησαν μέλη του ΔΣ της Ένωσης ,συνάδελφοι και μεγάλος αριθμός πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου