Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πρόταση για οργανικές θέσεις και ΠΔ Μεταθέσεων.

                                                                    
                                                                                                                                                      Βόλος 15-10-14
Ο Καλλικράτης των Λιμενικών Αρχών και η Υπουργική απόφαση που καθόρισε τις οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών άλλαξε το χάρτη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και δημιούργησε πολλά προβλήματα στις περισσότερες υπηρεσίες της Ελληνικής Επικράτειας .

Βασικός λόγος για αυτό αποτέλεσε η τραγική μείωση των οργανικών θέσεων που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει και το 50% ,και σε συνδυασμό και με τη κατάργηση ή υποβάθμιση υπηρεσιών οδήγησε στο κλοιό των μεταθέσεων πολλές χιλιάδες συναδέλφων καθώς κρίνονται ως πλεονάζον προσωπικό στις Λιμενικές Αρχές που υπηρετούν .


Κατά την εφαρμογή τόσο του ΠΔ 81/14 (Καλλικράτης ) όσο και της Υπουργικής Απόφασης του ΥΝΑ για τις οργανικές θέσεις διεπιστώθη ότι σε πολλές Υπηρεσίες μεγάλος αριθμός οργανικών  θέσεων καταλαμβάνονται από στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 9 του ΠΔ Μεταθέσεων 33/09 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το ΠΔ 97/12 που περιλαμβάνει τους τρίτεκνους –πολύτεκνους ,τους προστάτες μελών ΑμΕΑ ,τους εκλεγμένους των συνδικαλιστικών οργάνων όσο διαρκεί η θητεία τους ,τις συνυπηρετήσεις καθώς και συναδέλφους με σοβαρές παθήσεις κ.α.             
Αποτέλεσμα των ανωτέρω αποτελεί η μικρή πλέον δυνατότητα μετάθεσης συναδέλφων σε υπηρεσίες που οι οργανικές θέσεις καλύπτονται από στελέχη των ειδικών κατηγοριών, δημιουργώντας έντονο το αίσθημα της αδικίας προκαλώντας  ταυτόχρονα επιπλέον προβλήματα δυσλειτουργίας στη διαδικασία των μεταθέσεων για ένα σώμα στελεχών που θα κληθούν να υπηρετήσουν όχι πλέον 25 χρόνια αλλά 35 ή και 40 σε μια περίοδο ζωής από το 20ο- 25ο  έως το 55ο  ή και το 60ο έτος ηλικίας .

Ως εκ τούτου λαμβάνοντας υπ΄όψιν τη σχετική απόφαση του Υπουργού για το 18μηνο και την ανάλογη πρόταση (για ένταξη στο ΠΔ μεταθέσεων) για 24μηνο μετάθεσης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με επιστροφή του στελέχους μετά το πέρας των ανωτέρω μηνών ,αυτοδικαίως στην Υπηρεσία από όπου και μετακινήθηκε χωρίς πλέον να καταλαμβάνει οργανική θέση προτείνουμε κάτι ανάλογο για τα στελέχη που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες .

Η πρότασή μας :
Τα στελέχη που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες : τρίτεκνοι –πολύτεκνοι , προστάτες μελών ΑμΕΑ, εκλεγμένοι των συνδικαλιστικών οργάνων όσο διαρκεί η θητεία τους , συνυπηρετήσεις, συνάδελφοι με σοβαρές παθήσεις κ.α , μετά το πέρας του ανώτατου χρόνου (8 έτη) παραμονής ,την αρχή του έτους με αίτησή τους να δηλώνουν επιθυμία παραμονής στην υπηρεσία που υπηρετούν και η θέση που δικαιωματικά θα καταλαμβάνουν να είναι εκτός οργανικών .

Με τον τρόπο αυτό και οι ευπαθείς κατηγορίες συναδέλφων προστατεύονται αλλά και οι οργανικές θέσεις καταλαμβάνονται από αυτούς που πραγματικά τις δικαιούνται.  

Ευελπιστούμε η πρότασή μας να αποτελέσει μία από τις τροποποιήσεις του κυοφορούμενου ΠΔ Μεταθέσεων περιλαμβάνοντας διατάξεις με θετικό πρόσημο για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.     
                   
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας
Κυράνης Κων/νος                 Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου