Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Eπίσκεψη σε Λιμενική Αρχή Στυλίδας


Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος πραγματοποίησε την 8-10-14 ενημέρωση προσωπικού στην Λιμενική Αρχή Στυλίδας με τη συμμετοχή συναδέλφων και από τις υπηρεσίες της Γλύφας και του Αγίου Κων/νου .
Βασικό θέμα αποτέλεσε η εφαρμογή του Καλλικράτη και η ανακατανομή του προσωπικού βάση της Υπουργικής Απόφασης του ΥΝΑ σύμφωνα με την οποία απεστάλησαν λίστες ονομάτων για κάλυψη μέσω των έκτακτων μεταθέσεων οι κενές οργανικές θέσεις στην 4Η ΠΕΔΙΛΣ .


Έντονη ήταν η δυσαρέσκεια των συναδέλφων σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την οποία  η Ένωση μας εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της  για παρακάτω λόγους :

·       Θα έπρεπε να τεθούν στη διάθεση του συμβουλίου μεταθέσεων όλα τα στελέχη που έχουν συμπληρώσει τον μέγιστο χρόνο παραμονής και όχι ένα μέρος αυτών.
·       Η κατάρτιση των πινάκων δεν έγινε βάση των μορίων ,όπως γίνονταν μέχρι και σήμερα ,αλλά επελέγησαν τα στελέχη που υπηρέτησαν τα περισσότερα χρόνια σε μία υπηρεσία χωρίς αυτό να προβλέπεται από καμία διάταξη ή νόμο ,δημιουργώντας τεράστιο ζήτημα καθώς τα στελέχη αυτά είχαν και τα περισσότερα μόρια.
·       Η επιλογή των στελεχών που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες έγινε χωρίς να παρέχεται η δυνατότητα στο συμβούλιο μεταθέσεων να ελέγξει αν όντως όσα στελέχη εξαιρέθηκαν της διαδικασίας, πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις ώστε να καταλάβουν κατά προτεραιότητα τις οργανικές θέσεις .  
·       Με την διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι πασιφανές ότι οι μεταθέσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί χωρίς την παρουσία της ΠΟΕΠΛΣ .

Δόθηκαν επίσης απαντήσεις στα ερωτήματα των συναδέλφων αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ και το νέο μισθολόγιο ,την τύχη του ΤΑΛΣ ,ΠΔ Πειθαρχικού –Μεταθέσεων –Αδειών και άλλα θέματα αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη δυναμική και το ρόλο του συνδικαλιστικού μας κινήματος  σε όσα προκύπτουν και μας απασχολούν.
Ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσουμε σε αυτή τη κατεύθυνση διεκδίκησης και αντίδρασης  χωρίς υπεκφυγές , στρουθοκαμηλισμούς και πάντα με διάθεση συνδικαλιστικής ηθικής σε ένα ρόλο που αρμόζει στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τα οποία ανιδιοτελώς προσφέρουν τα πάντα για την ασφάλεια της χώρας και την προστασία του πολίτη.     
          
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας

Κυράνης Κων/νος                 Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου