Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Eνημέρωση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

                                                                             
     
Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος πραγματοποίησε ενημέρωση προσωπικού στο Κ.Λ.Βόλου την 31-9-2014.
Βασικό θέμα αποτέλεσε η εφαρμογή του Καλλικράτη και η ανακατανομή του προσωπικού βάση της Υπουργικής Απόφασης του ΥΝΑ σύμφωνα με την οποία απεστάλησαν λίστες ονομάτων για κάλυψη μέσω των έκτακτων μεταθέσεων οι κενές οργανικές θέσεις στην 4Η ΠΕΔΙΛΣ .
Η Ένωση μας εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της  στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για παρακάτω λόγους :

  Α) Θα έπρεπε να τεθούν στη διάθεση του συμβουλίου μεταθέσεων όλα τα στελέχη που έχουν συμπληρώσει τον μέγιστο χρόνο παραμονής και όχι ένα μέρος αυτών.
Β) Η κατάρτιση των πινάκων δεν έγινε βάση των μορίων ,όπως γίνονταν μέχρι και σήμερα ,αλλά επελέγησαν τα στελέχη που υπηρέτησαν τα περισσότερα χρόνια σε μία υπηρεσία χωρίς αυτό να προβλέπεται από καμία διάταξη ή νόμο ,δημιουργώντας τεράστιο ζήτημα καθώς τα στελέχη αυτά είχαν και τα περισσότερα μόρια.
Γ) Η επιλογή των στελεχών που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες έγινε χωρίς να παρέχεται η δυνατότητα στο συμβούλιο μεταθέσεων να ελέγξει αν όντως όσα στελέχη εξαιρέθηκαν της διαδικασίας, πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις ώστε να καταλάβουν κατά προτεραιότητα τις οργανικές θέσεις .  
Δ)Με την διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι πασιφανές ότι οι μεταθέσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί χωρίς την παρουσία της ΠΟΕΠΛΣ .

Πραγματοποιήθηκε επίσης ενημέρωση και για τις εξελίξεις αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ και το νέο μισθολόγιο ,την τύχη του ΤΑΛΣ ,ΠΔ Πειθαρχικού –Μεταθέσεων –Αδειών κ.α .

Έκδηλη ήταν η ανησυχία των συναδέλφων για όσα αρνητικά έχουν προκύψει και έπονται θεωρώντας το συνδικαλιστικό μας κίνημα ως τη μοναδική υγιή δύναμη αντίστασης σε κάθε πρόθεση και ενέργεια  που θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.  

Ως Ένωση θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να αντιδρούμε και να καταγγέλλουμε όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο, συμβάλλοντας δημιουργικά σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης και εξέλιξης των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων. 
          
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας
Κυράνης Κων/νος                 Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου