Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Επιτακτική η διεκδίκηση των οφειλόμενων του ΣτΕ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι διατάξεις του ν.4093/2012, με τις οποίες μας επιβλήθηκαν άδικες μισθολογικές περικοπές, ανετράπησαν αμετάκλητα στα Δικαστήρια και συγκεκριμένα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με το σκεπτικό ότι είναι αντίθετες στο Σύνταγμα.
Με την παραπάνω απόφαση δημιουργήθηκε συνταγματική υποχρέωση συμμόρφωσης του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία περιλαμβάνει την υποχρέωση επιστροφής της διαφοράς των αποδοχών για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως σήμερααλλά και για κάθε μήνα που συνεχίζεται η εφαρμογή του κριθέντος ως αντισυνταγματικού νέου μισθολογίου.
Η εκ νέου προσφυγή στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ, οδήγησε στη σύνταξη πρακτικού του Τριμελούς Συμβουλίου του ΣτΕ, με το οποίο διαπιστώνεται η μη συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ και καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να συμμορφωθεί εντός δύο (2) μηνών.
Η Κυβέρνηση και επίσημα πλέον δηλώνει ότι τα χρήματα που μας οφείλονται θα καλυφθούν κατά το ήμισυ και όχι στο 100% ως όφειλε.
 Αν και φαντάζει οξύμωρο να διεκδικούμε εκ νέου τα κερδισμένα ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας θα επιμείνουμε στη συμμόρφωση της Ελληνικής Πολιτείας με νομική αποτύπωση της απόφασης του ΣτΕ, αφού μόνο με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται ξεκάθαρα οι αξιώσεις μας. 
Η Ελληνική Πολιτεία ωστόσο, όπως και επισήμως πλέον διακηρύσσει, αρνείται να αναλάβει τις νομικές της υποχρεώσεις και όσο δεν επιτυγχάνεται η πλήρης συμμόρφωσή της, ελλοχεύει ο κίνδυνος να απολέσουμε μέρος όσων μας οφείλονται.
Θέσαμε τα παραπάνω στο Δικηγόρο Πουλιάκα Απ. Γεώργιο, ο  οποίος συνιστά στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία επιθυμούν να διασφαλιστούν έναντι τυχόν περαιτέρω παράνομης ενέργειας ή παράλειψης του Δημοσίου, την άσκηση αγωγής ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Πρωτοδικείου.
Για το λόγο αυτό έθεσε στη διάθεση της Ένωσής μας, αναλυτικό Ενημερωτικό Σημείωμα και σχετικά έντυπα (εξουσιοδότηση, εργολαβικό δίκης, καρτέλα στοιχείων), η συμπλήρωση των οποίων  απαιτείται προκειμένου να ξεκινήσει και να διευκολυνθεί η συνεργασία μαζί του, για όσους επιθυμούν να τον επιλέξουν προς το σκοπό αυτό.
Σε κάθε περίπτωση συνιστούμε να διαβάσετε το Ενημερωτικό Σημείωμα του Δικηγόρου Πουλιάκα Απ. Γεώργιου, και να αποφασίσετε,  εάν  επιθυμείτε, να κινηθείτε και ατομικά (μέσω κατάθεσης αγωγής). 
Σημειώνουμε ότι:
  1. Η δικαστική διεκδίκηση δεν μπορεί να γίνει συλλογικά καθώς υπάρχουν διαφορές που σχετίζονται με το βασικό μισθό, τις μισθολογικές προαγωγές, την οικογενειακή κατάσταση του καθενός κ.λ.π.
  2. Μπορείτε να ενημερωθείτε και να κινηθείτε με νομικούς της επιλογής σας.
Χρήσιμα:

Οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνούν με το δικηγορικό γραφείο ή με την Ενωσή μας για την αποστολή των δικαιολογητικών .  

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας
Κυράνης Κων/νος                     Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος  



Δικηγορικό Γραφείο
Χρυσούλας Ελ. Μαρινάκη
Πανεπιστήμιου 56, Αθήνα
210-3838089, 6977476453  

Προς: Διοικητικό Συμβούλιο ΕΠΛΣ.ΚΕΝΤΡ.ΕΛ.
Σας αποστέλλω συνημμένα:


Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου