Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Οι ξεχασμένοι του ασφαλιστικού

 Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος
Γενικός Γραμματέας ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος

Είναι πασιφανές πλέον ότι το ασφαλιστικό των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αποτελεί "καυτή πατάτα" για αυτούς που όφειλαν και υποχρεούνται να δώσουν λύση.

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι από το 2010 και μετά τον ασφαλιστικό νόμο 3865/2010 η Ομοσπονδία επέλεξε ένα "διακριτικό" ρόλο διαχείρισης που ως αποτέλεσμα είχε την διευκρινιστική εγκύκλιο του 2011, η οποία στην ουσία χάρισε δωρεάν πλασματικά έτη και συνταξιοδότηση στα 24,5 χρόνια σε συγκεκριμένη ομάδα συναδέλφων καταδικάζοντας όλους εμάς τους υπόλοιπους σε υπηρεσία 40 ετών ή μέχρι τα 60 μας έτη.
Αυτός ο άδικος διαχωρισμός, για τους ασφαλισμένους μετά το 1990, και παρά το γεγονός ότι τεχνηέντως αποκρύφτηκε από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., για πρώτη φορά ετέθη επίσημα προς επίλυση από την Ένωσή μας το 2013.

Ο Πρόεδρος κ.Δριβάκος Γ. ποτέ δεν έδειξε τη δέουσα σημασία αφού ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ενεργοποιήθηκε, ξανά, δυναμικά για ασφαλιστικά θέματα το καλοκαίρι του 2014 όταν ετέθη σε κίνδυνο το Τ.Α.Λ.Σ. και το ΕΦΑΠΑΞ στελεχών που ήταν εν δυνάμει συνταξιούχοι.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι κατανοητό ότι για εμάς τους απλούς Λιμενικούς το "φως στο τούνελ" θα αργήσει να φανεί.

Ας πάρουμε λοιπόν οι τοπικές Ενώσεις την υπόθεση στα χέρια μας και ας δώσουμε από κοινού μία λύση που θα είναι δίκαιη και για τους ασφαλισμένους που έχουμε αρκετά χρόνια υπηρεσίας αλλά και για τους νέους συναδέλφους μας.

Σε συνεργασία με την ΕΠΛΣ ΒΔ Ελλάδος καλούμε τις τοπικές Ενώσεις σε κοινή και μαζική δικαστική διεκδίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου