Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση προσωπικού Λιμενικής Αρχής Σκιάθου .


Πραγματοποιήθηκε την 17-03-15 ενημέρωση του προσωπικού που υπηρετεί στην Λιμενική Αρχή Σκιάθου.

Βασικός άξονας ενημέρωσης αποτέλεσε η νέα τάξη πραγμάτων όπως αυτή διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες και έχει να κάνει τόσο με τα νέα πολιτικά δεδομένα όσο και με τη μορφή του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.  
    .
1)    Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις εξελίξεις αναφορικά με το ΤΑΛΣ και την ασφαλιστική αβεβαιότητα που  διογκώνεται σε επίπεδα όπου πλέον η άμεση και οριστική λύση του μείζονος προβλήματος επιτάσσει την λήψη πρωτοβουλιών από την Ομοσπονδία  ώστε να αποφευχθούν πιθανές εκπλήξεις με την εκπνοή και της νέας παράτασης 30-6-2015.

2)    Εκφράστηκαν οι προτάσεις μας για το ΒΟΕΑ προσαρμοσμένες σε μία εποχή που τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ θα κληθούν να εργαστούν μέχρι τα 60 τους έτη .
3)    Το βαθμολόγιο και οι αδικίες που υφίστανται χρήζουν άμεσης αποκατάστασης .
4)    Αναλύθηκαν οι προτάσεις και οι θέσεις μας για ένα νέο ασφαλιστικό που θα είναι πιο δίκαιο και χωρίς απότομες και άδικες μεταβάσεις.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση αναφορικά με κενά που προέκυψαν κατά τη διαδικασία του Καλλικράτη και αφορούν κυρίως στην διαχείριση του ανθρώπινου προσωπικού των Λιμενικών Αρχών της περιοχής μας .

Η Λιμενική Αρχή Σκιάθου βρέθηκε σε μία νύχτα να αποτελεί το Υπερλιμεναρχείο των Β.Σποράδων χωρίς να έχει προβλεφτεί η ενίσχυσή της με το απαιτούμενο προσωπικό .
Αντί αυτού παρατηρείται το φαινόμενο να αυξάνεται ο όγκος εργασίας και να μειώνονται τα στελέχη που υπηρετούν στην Λ/Χ Σκιάθου σε επίπεδα ,μάλιστα, κάτω των προβλεπομένων όπως αυτά καθορίζονται από την αναδιάρθρωση των Λιμενικών Αρχών και την ανακατανομή του προσωπικού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Θεωρούμε ότι το βασικότερο όλων αποτελεί η ενίσχυση της Υπηρεσίας με προσωπικό και στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούμε επισκεπτόμενοι και αναδεικνύοντας το πρόβλημα τόσο στον Διοικητή της 4Ης ΠΕΔΙΛΣ όσο και στην Ηγεσία  του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
               

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας


Κυράνης Κων/νος                 Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου