Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημέρωση προσωπικού Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου


Πραγματοποιήθηκε από την Ένωσή μας  την 25/08/15 ενημέρωση προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου.
Ταμεία-Ασφαλιστικό
Βασικό αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο Σώμα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έκδηλη είναι η ανησυχία των συναδέλφων για την τύχη των ταμείων μας ,κυρίως του ΤΑΛΣ για το οποίο η παράταση της απόφασης μετατροπής σε Επαγγελματικό ή μη ,μέχρι την 31/12/2015, έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Μισθολόγιο
Στο σημείο αυτό έγινε εκτενής συζήτηση για το Ασφαλιστικό και τις πιθανές αλλαγές του όπως και για την προοπτική αλλαγών στο μισθολόγιό μας.

Καλλικράτης
 Αναλύοντας τη νέα τάξη πραγμάτων όπως αυτή προέκυψε με την εφαρμογή του Καλλικράτη και την αναδιάρθρωση των Λιμενικών Αρχών διεπιστώθη ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Λ/Χ Σκιάθου δεν μείωσε  , στο μέγεθος που αναμένονταν,  τον όγκο εργασίας της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου ενώ σε  κάποιες περιπτώσεις η εποχική λειτουργία του Λ/Φ Γλώσσας επιφόρτισε με επιπλέον αρμοδιότητες και ευθύνες  το Λ/Τ Σκοπέλου σε αρνητικό συνδυασμό με την διαρκή μείωση του προσωπικού που υπηρετεί στο νησί.

ΠΔ Μεταθέσεων   
Στο σημείο αυτό αποτυπώθηκε η πάγια θέση μας για την ένταξη της Σκοπέλου ως αυτόνομη υπηρεσία και ως ξεχωριστός  τόπος επιλογής στο επικείμενο νέο ΠΔ Μεταθέσεων καθώς θεωρούμε παράλειψη το ότι ως τόπος επιλογής για τους υπηρετούντες στη Σκόπελο θεωρείται η Σκιάθος .
 Η Σκόπελος μαζί με τη Σαμοθράκη και τα Κύθηρα επιβάλλεται να αυτονομηθούν ως ξεχωριστές μεταθέσεις διαμορφώνοντας ένα καθεστώς που θα βοηθήσει στην ενίσχυση και των τριών νησιών των Β.Σποράδων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Σε αυτή την κατεύθυνση η θέση μας για την ένταξη της Σκοπέλου ως ξεχωριστό  τόπο επιλογής  στο νέο ΠΔ Μεταθέσεων ,είναι κάθετη και  αποτελεί  πρωταρχική μας διεκδίκηση.
ΠΛΣ 169
 Επιπροσθέτως αναγνωρίζοντας την προσφορά αλλά και τις ανάγκες του πληρώματος του ΠΛΣ 169 Λ/Τ Σκοπέλου που έχει στο ενεργητικό του χιλιάδες πλεύσιμων ωρών και συχνών αποσπάσεων στα νησιά του Ανατολικού και Β.Αιγαίου για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης , θεωρούμε ως επιβεβλημένη  την ενίσχυση του σκάφους τουλάχιστον με μόνιμο διπλό πλήρωμα ώστε να μπορούν τα στελέχη του να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες που γεννά η εποχή μας.  

Η Ένωση μας καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ,αφουγκράζεται και ενημερώνεται διαρκώς για τα προβλήματα των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ των Υπηρεσιών που εκπροσωπούμε με διαρκείς επισκέψεις  , έχοντας πάντα ως βασικό  στόχο την άμεση  αντιμετώπισή τους, αξιοποιώντας στο έπακρο τη συνεργασία με τους συναδέλφους- μέλη μας .
Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας


Κυράνης Κων/νος              Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου