Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημέρωση προσωπικού Λιμενικής Αρχής Αγίου Κωνσταντίνου

 Πραγματοποιήθηκε από την Ένωσή μας  την 21/09/15 ενημέρωση προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Αγίου Κωνσταντίνου .

Η  ημέρα επίσκεψης συνέπεσε με την επόμενη των εκλογών ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά τα σοβαρά προβλήματα  που απασχολούν το πολύπαθο Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του θα τύχουν  θετικότερης αντιμετώπισης .
Ταμεία-Ασφαλιστικό
Βασικό αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο Σώμα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έκδηλη είναι η ανησυχία των συναδέλφων για την τύχη των ταμείων μας ,κυρίως του ΤΑΛΣ για το οποίο η παράταση της απόφασης μετατροπής σε Επαγγελματικό ή μη ,μέχρι την 31/12/2015, έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επιπροσθέτως η απειλή των ασφαλιστικών αρνητικών εξελίξεων και σε συνδυασμό με τις διατάξεις εις βάρος των υπηρετούντων στα Σ.Α. που την τελευταία στιγμή αφαιρέθηκαν από το κείμενο του Μνημονίου ΙΙΙ προκαλούν αβεβαιότητα σε όλου μας .  
Μισθολόγιο
Στο σημείο αυτό έγινε εκτενής συζήτηση για τις πιθανές αλλαγές στο μισθολόγιό μας και τονίστηκε η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή λύση στο μείζον αυτό θέμα που βρίσκεται στον ΄΄αερα ΄΄ από το 2011 .
Καλλικράτης-ΠΔ Μεταθέσεων   
Ο Καλλικράτης έφερε αλλαγές  στην  δομή του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή  με την υπαγωγή της Λιμενικής Αρχής στη Λ/Χ Στυλίδας και την απώλεια της δυνατότητας μετάθεσης σε Λιμενικά Τμήματα που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερης αυτής των 60 χιλ και ανανέωση του χρόνου παραμονής .

Μια πιθανή αλλαγή της σχετικής διάταξης στο ΠΔ Μεταθέσεων θα έδινε λύση στην ομηρία των μεταθέσεων και την δυνατότητα επιλογής υπηρεσιών πλην της κεντρικής ,δίνοντας ταυτόχρονα άλλη δυναμική και στη διάταξη του εθελοντικού 24μηνου με την αυτοδίκαιη επιστροφή στην υπηρεσία που υπηρετούν . 
 
Εκφράστηκε η δυσαρέσκεια των συναδέλφων για τη διαδικασία των μεταθέσεων-προσφυγών καθώς για ακόμη μία χρονιά  και με υπαιτιότητα της Πολιτικής και Φυσικής μας ηγεσίας ,η αβεβαιότητα των συναδέλφων θα συνοδεύει τα τεκνά τους κατά την έναρξη της σχολικής χιονιάς.     

Η Ένωση μας καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ,αφουγκράζεται και ενημερώνεται διαρκώς για τα προβλήματα των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ των Υπηρεσιών που εκπροσωπούμε με διαρκείς επισκέψεις  ,έχοντας πάντα ως βασικό  στόχο την άμεση  αντιμετώπισή τους, αξιοποιώντας στο έπακρο τη συνεργασία με τους συναδέλφους- μέλη μας .

Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας

 Κυράνης Κων/νος              Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου