Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Η αξιοπρέπεια των συνάδελφων δεν είναι ΄΄ δανεική ΄΄ Καμία μετακίνηση χωρίς τη λήψη προκαταβολής

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και λόγω του μείζονος προβλήματος της μετανάστευσης στα νησιά του Αιγαίου συνάδελφοι μας από κάθε σημείο της Ελλάδος μετακινούνται ως αποσπασμένοι προκειμένου να συνδράμουν στο δύσκολο έργο που επιτελούν  τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στις νησιωτικές υπηρεσίες του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου .

Αντιστοίχως  μέλη και της Ένωσής μας καλούνται  να αποσπαστούν προσφέροντας στο ελάχιστο με την παρουσία τους στα νησιά, στην ενίσχυση των συναδέλφων και του Λιμενικού Σώματος –Ελληνική Ακτοφυλακή στον δυσκολότερο ίσως αγώνα που ως Σώμα έχουμε κληθεί να δώσουμε, το Μεταναστευτικό  . 
  
Κατανοώντας την δυσκολία και την ιδιαιτερότητα των εποχών , θεωρούμε αν μη τι άλλο αδιανόητο το ότι οι συνάδελφοί μας  που καλούνται να μετακινηθούν μέσα σε λίγες ώρες από τις υπηρεσίες που ανήκουν στα νησιά του Αιγαίου ,δεν  λαμβάνουν εγκαίρως προκαταβολή αποζημίωσης μετακίνησης.

Δεν είναι και λίγες οι φορές που οι συνάδελφοι μας μετακινούνται με ΄΄δανεικά ΄΄ καθώς αδυνατούν πλέον να καλύψουν  τις βασικές ανάγκες των ιδίων  και των οικογενειών τους,  επωμιζόμενοι και την κάλυψη της δαπάνης μετακίνησης που κατά μέσο όρο φτάνει σε ημερήσιο κόστος τα 70 ευρώ για διαμονή και σίτιση. 

Δεδομένου ότι για τις μετακινήσεις αυτές δεσμεύονται τα ανάλογα ποσά  προς κάλυψη της δαπάνης,   θεωρούμε επιτακτική την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να εκδοθούν οι σχετικές διαταγές που θα εξασφαλίζουν την λήψη της προκαταβολής πριν ο συνάδελφος αναχωρήσει  από την υπηρεσία του .

Θεωρούμε ως ενδεδειγμένη επιλογή την έκδοση συγκεντρωτικής διαταγής σε μηνιαία βάση που θα καλύπτει οικονομικά το σύνολο της δαπάνης  όλων των πιθανών μετακινήσεων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .
Για την  ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ο σεβασμός στο έργο που επιτελούμε  και η ακεραιότητα του συνάδελφου  αποτελεί το μοναδικό μας μέλημα και σε κάθε περίπτωση δεν δεχόμαστε τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να μετακινούνται χωρίς τη λήψη προκαταβολής .


Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας


Κυράνης Κων/νος              Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου