Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Δραματική διάσωση μεταναστών από ΠΛΣ 615

Σε ακόμη μία επιχείρηση διάσωσης μεταναστών συμμετείχε ,χτες ,το πλήρωμα του ΠΛΣ 615 Κ.Λ.Βόλου που το χρονικό αυτό διάστημα έχει αποσπαστεί στη Μυτιλήνη προκειμένου να συνδράμει στο δύσκολο έργο  που επιτελούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς το μεταναστευτικό βρίσκεται σε έξαρση.  
  
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, για ύπαρξη ατόμων ευρισκομένων σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΗ” ανατολικά της ν. Λέσβου, τα οποία επέβαιναν σε λέμβο, η οποία και βυθίστηκε.


Περί ώρα 04:50 πρωινές ώρες, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 615 Κ.Λ.Βόλου εντόπισε τους δέκα (10) αλλοδαπούς εκ των οποίων και ένα ανήλικο , τους οποίους αφού περισυνέλεξε με ασφάλεια, τους μετέφερε στο λιμένα Μυτιλήνης.


Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΛΣ 615 συνδράμει επιτυχώς σε ανάλογη επιχείρηση καθώς τόσο  το πλήρωμα του σκάφους αλλά και αυτό του ΠΛΣ 169 Σκοπέλου βρίσκονται διαρκώς σε αποστολή στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού αιγαίου και θα πρέπει να τους αποδοθούν τα εύσημα για το έργο που επιτελούν .     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου