Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Αρχικ/στης ΛΣ Σατραζέμης Ευάγγελος-Τιμήθηκε για την ηρωική διάσωση συνανθρώπων μας.

Χρυσά ναυτικά μετάλλια για το θάρρος τους  να βουτήξουν με αυτοθυσία στα παγωμένα νερά για να σώσουν δύο ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητο όταν αυτό έπεσε στη θάλασσα, απονεμήθηκαν σήμερα στον ναυτικό πράκτορα Χρήστο Χάγια και στον αρχικελευστή Ευάγγελο Σατραζέμη σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο “Εξπρές Σκιάθος”.

Η τελετή έγινε κατά την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου ενώ τα μετάλλια έδωσαν στους δύο άντρες ο Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου Εμμανουήλ Κανάλης και ο Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Κοντόπουλος.

“Με κίνδυνο της ζωής τους διέσωσαν από τη θάλασσα δύο συνανθρώπους μας. Βρήκαμε σήμερα την ευκαιρία, μπροστά σε όλο τον κόσμο, να τους απονείμουμε τα μετάλλια” δήλωσε ο κ. Κανάλης.


Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Απριλίου 2017 όταν ένα αυτοκίνητο από τη δυτική προβλήτα του λιμανιού έπεσε στη θάλασσα.  Στο αυτοκίνητο επέβαινε ένας άνδρας 60 ετών, που ήταν ο οδηγός,  και μία γυναίκα 55 ετών. Το όχημα κατέληξε σε απόσταση 15 μέτρων μέσα στη θάλασσα από το υπερυψωμένο.  Οι επιβάτες δεν έβγαιναν από το αυτοκίνητο καθώς ήταν υπό την επήρεια μέθης ενώ η γυναίκα δεν ήξερε κολύμπι.


Πρώτος στη θάλασσα έπεσε ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγιας και ακολούθησε ο αρχικελευστής Ευάγγελος Σατραζέμης.  Οι δύο τους κολύμπησαν μέχρι το αυτοκίνητο και κατάφεραν να βγάλουν τον 60χρονο και την 55χρονη από τη θέση του οδηγού. Από το πλοίο “Πρωτέας”, πέταξαν στη θάλασσα τέσσερα σωσίβια για να πιαστούν οι τέσσερις που βρίσκονταν στη θάλασσα και να βγουν έξω.  Μέχρι να φτάσουν στην προβλήτα, το αυτοκίνητο είχε βυθιστεί.  Στη συνέχεια το πλοίο έριξε σκάλα από την προβλήτα για να ανέβουν και οι τέσσερις στο πλοίο.
e-thessalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου