Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Εξελίξεις για καταταγέντες 1990-95 και μάχιμη 5ετία

Με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νόμου 3865/2010,  οι ασφαλισμένοι-στελέχη των ΕΔ & ΣΑ υπέστησαν αδικίες ενώ παράλληλα ενισχύθηκε το αίσθημα της ανισότητας μεταξύ των στελεχών.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, όσοι έχουν καταταγεί από το 1990 και μετά, θα πρέπει να διανύσουν 40 χρόνια υπηρεσίας, παρότι σε πολλές περιπτώσεις, έχουν μόλις λίγους μήνες διαφορά κατάταξης με συναδέλφους τους.



Σε συνέντευξή της η ΑΝΥΕΘΑ κα Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ότι αυτές οι ανισότητες και αδικίες θα έχουν  λύση θετική.

Η κα Γεννηματά απαντώντας σε ερωτήσεις  για την αποκατάσταση αδικιών και την εξομάλυνση του ασφαλιστικού για έτη από το 1990-95 αλλά και για την επέκταση υπηρεσιών που υπολογίζονται στο διπλάσιο (μάχιμη 5ετία) δήλωσε ότι,  "είναι δύο ζητήματα που τα παλεύουμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες με το Υπουργείο Οικονομικών" και συνέχισε:


"Έχω την διαβεβαίωση του υπουργείου Οικονομικών ότι αυτά τα θέματα έχουν ενταχθεί σε νομοσχέδιό του, το οποίο έχει περάσει και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις επόμενες ημέρες θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή. Δεν μπορούσαμε να τα περάσουμε σε νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ γιατί αφορούν ασφαλιστικά ζητήματα. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση και αλλαγή στα πλάνα. Είναι θέματα τα οποία δεν μπορούσαμε να περάσουμε εμείς στα δικά μας νομοσχέδια εκ του συντάγματος γιατί αφορούν συνταξιοδοτικά ζητήματα και άρα μόνο σε συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο και μόνο από το Υπουργείο Οικονομικών μπορούν να προωθηθούν.
Εμείς τα έχουμε δρομολογήσει, τα έχουμε στείλει, έχουμε πάρει την πολιτική έγκριση για να τα προχωρήσουμε και όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαμε να πείσουμε και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που με αυστηρότητα λόγω της συγκυρίας εξετάζει το κάθε θέμα και το κατανοούμε αυτό, αυτή τη στιγμή είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι δρομολογούνται. Ελπίζω χωρίς πισωγύρισμα." 

Η Φώφη Γεννηματά είπε επίσης ότι υπήρξαν μεγάλες προσπάθειες για να γίνει κατανοητό στο υπουργείο Οικονομικών, ότι δεν υπήρχε οικονομική επιβάρυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου