Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση προσωπικού Λιμενικής Αρχής Αγιοκάμπου .

Πραγματοποιήθηκε την 7-11-14 ενημέρωση του προσωπικού που υπηρετεί στην Λιμενική Αρχή Αγιοκάμπου στην οποία υπηρετούν πλέον και τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στομίου μετά την μετατροπή του σε εποχικό Λιμενικό Φυλάκιο.  

Βασικός άξονας ενημέρωσης αποτέλεσε η διαδικασία των Καλλικρατικών διεργασιών απογύμνωσης του Νομού Λάρισας από την παρουσία του Λιμενικού Σώματος.

Θεωρείται αποτυχημένη η συνταγή συρρίκνωσης της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών με την κατάργηση του Λ/Σ Στομίου και την ταυτόχρονη υποβίβαση της Λιμενικής Αρχής Αγιοκάμπου (από παρ’ολίγον Υπολιμεναρχείο με διοικητική αυτονομία στο Νομό Λάρισας )  σε Λ/Τ με μόλις 8 οργανικές θέσεις.


Στον ίδιο παρονομαστή και η διαδικασία των μεταθέσεων που καθιστά δεκάδες συναδέλφων δέσμιους ενός συστήματος  που μόνο ανασφάλεια και προβλήματα έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια .

Ακολούθησε ενημέρωση αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ και τις διαδικασίες απόδοσης των χρημάτων που δικαιούμαστε ,τόσο για το 50% που θα καταβληθεί στη μισθοδοσία μας αρχομένης από αυτή την 27-11-14, όσο και το υπόλοιπο μισό που καλούμαστε να το διεκδικήσουμε δικαστικά.

Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό και η τύχη των ταμείων μας αποτελούν σε καθημερινή βάση αντικείμενο για το οποίο οι συνάδελφοι ζητούν ενημέρωση. Η τύχη του ΤΑΛΣ και  η μορφή για την όποια θα  κληθούμε ως στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να εκθέσουμε τις απόψεις μας απαιτεί την ορθή διαχείριση των πληροφοριών και τη συνδικαλιστική εγρήγορση.

Έκδηλη είναι η αγωνία των συναδέλφων για όσες αλλαγές προκύπτουν το τελευταίο καιρό με τις  τροποποιήσεις των ΠΔ που αφορούν στη λειτουργία του Σώματος και υποχρεώνουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα σε δυναμική - ουσιαστική παρουσία και δράση.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος αποφεύγοντας τους στρουθοκαμηλισμούς αναδεικνύει προβλήματα , προτείνει λύσεις ,συγκρούεται και καταγγέλλει ,δίνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ΄΄κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές και τις τύχες μας ΄΄ .


Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρει απέναντι του .           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου