Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τροπολογία για τις Μεταθέσεις και η πρότασή μας .

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος εδώ και ένα χρόνο είχε αποτυπώσει σε σχετική πρόταση την έκδηλη ανησυχία των συναδέλφων για το αβέβαιο της επιστροφής τους στον τόπο συμφερόντων μετά από μια μετάθεση ως επί το πλείστον στις νησιωτικές υπηρεσίες που παρουσιάζουν προβλήματα στελέχωσης και έχουν αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες .

Προτείναμε την αυτοδίκαιη επιστροφή τους στην υπηρεσία που υπηρετούσαν μετά και την συμπλήρωση του ελάχιστου χρόνου παραμονής στην υπηρεσία που θα μετατεθούν.
Παρά το γεγονός όμως ότι η πρόταση που κατατέθηκε στη Βουλή για τη θέσπιση  εθελοντικής μετάθεσης σε υπηρεσίες που έχουν αυξημένες ανάγκες κινείται στην ίδια φιλοσοφία ,καταθέτουμε τις ανησυχίες και τη διαφορετικότητα της πρότασης μας στα εξής  βασικά σημεία :

1.Ένταξη όλων των ΠΕΔΙΛΣ ως επιλογή εθελοντικής μετάθεσης .

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι Υπηρεσιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος ποτέ δεν είναι  σταθερές και δεδομένες .

Πριν κάποια χρόνια η πλευρά των Ελληνικών συνόρων στο Ιόνιο απαιτούσε ενίσχυση  σε ανθρώπινο δυναμικό με τους συνάδελφους εκεί να δίνουν καθημερινά μάχη με το οργανωμένο έγκλημα και τη μετανάστευση .Σήμερα αν και τα δεδομένα έχουν αλλάξει, οι ανάγκες και τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα.

Τα θαλάσσια σύνορα στη Νότια πλευρά της Κρήτης πάντα αποτελούν δίαυλο εισροής μεταναστών και πεδίο παραβατικής  δραστηριότητας . Η Νότια Πελοπόννησος συχνά αντιμετωπίζει κρούσματα λαθραίας διακίνησης τσιγάρων και άλλων  προϊόντων.

Οι Βόρειες Σποράδες παρουσίαζαν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού ,για το λόγο αυτό πριν λίγους μήνες το Λ/Χ Σκιάθου –Λ/Τ Σκοπέλου εντάχτηκαν στις υπηρεσίες επιλογής εθελοντικής μετάθεσης για 18 μήνες ,σύμφωνα με σχετική διαταγή εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΥΝΑ, αν και κατά την άποψη μας το ίδια και σοβαρότερα προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει και ο Λ/Σ Αλοννήσου .

2.Αντικατάσταση των στελεχών που ήδη υπηρετούν στις υπηρεσίες που περιγράφονται στην τροπολογία .

Σε καμία περίπτωση τα στελέχη που ήδη υπηρετούν (κάποια εδώ και πολλά έτη)  στις υπηρεσίες του Βορείου -Ανατολικού  Αιγαίου ,Κυκλάδες, Δωδεκάνησα  δεν θα πρέπει να  παραμείνουν και εφόσον δεν το επιθυμούν για μεγαλύτερο  χρονικό διάστημα μετά και την συμπλήρωση των 24 μηνών των στελεχών που πρόκειται να μετατεθούν εκεί εθελοντικά. 
Υπό αυτό το πρίσμα τα στελέχη που πρόκειται να μετατεθούν, βάση της διάταξης αυτής, θα πρέπει να έχουν διπλό ρόλο, από τη μία να ενισχύσουν τις υπηρεσίες αυτές και από την άλλη ωα αντικαταστήσουν τους συναδέλφους που εδώ και πολλά έτη έχουν μείνει εγκλωβισμένοι σε μία υπηρεσιακή ζωή ανιδιοτελούς  προσφοράς αλλά και μηδενικής αναγνώρισης .

    Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι το Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή είναι ένας ζωντανός οργανισμός με τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει να επιβάλουν ένα ΠΔ Μεταθέσεων που θα έχει διαχρονική εφαρμογή καλύπτοντας ανάγκες που διαρκώς, μεταβάλλονται και μεταφέρονται σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδος .

     Θεωρείται λοιπόν επιβεβλημένο το να μην υπάρχει περιορισμός της διάταξης  μόνο στην 6η ,8η και 9η  με την ένταξη σε αυτή όλων των ΠΕΔΙΛΣ ώστε να παρέχεται η δυνατότητα για ενίσχυση της όποιας υπηρεσίας της Ελληνικής Επικράτειας κριθεί απαραίτητο σε μια δεδομένη χρονική περίοδο.  

 Με τις προτάσεις μας θεωρούμε ότι η διάταξη από τη μία, θα αποτελέσει την δικαίωση των συναδέλφων που υπηρετούν στις δύσκολες αυτές υπηρεσίες της ΄΄πρώτης γραμμής ΄΄ και από την άλλη θα διατηρήσει το ΠΔ Μεταθέσεων διαχρονικό και σύγχρονο ,προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε εποχής.   
                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                          ΜΠΡΟΥΣΟΒΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου