Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση προσωπικού Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου


Πραγματοποιήθηκε την 01-03-2019 ενημέρωση προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου .
Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν από τη μία η ενημέρωση των συναδέλφων για τις εξελίξεις που μας αφορούν παράλληλα με τις δράσεις που αναμένεται να ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα .

Βασικά θέματα συζήτησης ήταν :


·         Η δικαίωση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με την καταβολή και του υπολοίπου 50% των αναδρομικών του Σ.τ.Ε. δίνοντας ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η δυναμική του συνδικαλιστικού μας κινήματος μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε άδικη και παράνομη ενέργεια που αντιβαίνει στους κανόνες της Δημοκρατίας και της ηθικής .

·         Η διεκδίκηση των αναδρομικών περικοπών των επιδομάτων Χριστουγέννων ,Πάσχα και αδείας με την Ένωσή μας να αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με σύνεση και ψυχραιμία ενημερώνοντας τους συναδέλφους για κάθε εξέλιξη .

·         Η εφαρμογή των διατάξεων που έχουν ψηφιστεί υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ (διάταξη για τη στρατιωτική θητεία, Πανελλαδικές εξετάσεις ,ταυτότητες κ.α)  με σοβαρή εκκρεμότητα αυτή της ψήφισης του νέου ΠΔ Μεταθέσεων.

·         Το εδώ και 4 έτη αίτημα μας για αύξηση των οργανικών θέσεων παράλληλα με την ανακατανομή του προσωπικού.

Αναγνωρίστηκε η σημαντικότητα της διάταξης για τα Λιμενικά Τμήματα καθώς η Σκόπελος αποτέλεσε αρνητικό παράδειγμα του Καλλικράτη αφού και μέχρι πρόσφατα το προσωπικό της υπηρεσίας εντάσσονταν στη δύναμη του Λ/Χ Σκιάθου.

Σοβαρές οι ανησυχίες για τις νέες αρμοδιότητες  σε αιγιαλό και παραλία καθώς η εφαρμογή στη πράξη απαιτεί ενίσχυση της Σκοπέλου με ανθρώπινο αλλά και σε μέσα δυναμικό .
       
Συνεχίζουμε τις ενημερώσεις και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Ένωσής μας .

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ               ΜΠΡΟΥΣΟΒΆΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου