Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ενημέρωση συναδέλφων στο Τρίκερι.

Πραγματοποιήθηκε την 12-06-2020 ενημερωτική επίσκεψη της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος στο Λιμενικό Τμήμα της Αγίας Κυριακής Τρικέρων.



Στη επίσκεψή αυτή μας δόθηκε η δυνατότητα από τη μία να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις που αφορούν στο Λιμενικό Σώμα και στα στελέχη του και από την άλλη να γίνουμε κοινωνοί των προβλημάτων που τους απασχολούν με μοναδικό στόχο την επίλυση όσων περισσοτέρων εξ αυτών καθίσταται εφικτό.    

Η Λιμενική Αρχή της Αγίας Κυριακής Τρικέρων αποτελεί και αυτή ένα από τα ΄΄θύματα΄΄ του Λιμενικού Καλλικράτη και της μείωσης των οργανικών θέσεων το 2014.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν η μείωση των οργανικών θέσεων σε οριακό επίπεδο και σε συνάρτηση με την απαιτούμενη επιχειρησιακή ετοιμότητα που απαιτεί το ΠΛΣ της υπηρεσίας αλλά και η μόνιμη απουσία συναδέλφων σε προβλεπόμενες άδειες (ανατροφής τέκνων κ.α.) όπως και σε αποσπάσεις έχει καταστήσει την πραγματική οργανική σύνθεση σε επίπεδα που ούτε οι βασικές λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας δεν μπορούν να καλυφθούν.

Ως εκ τούτου οι υπηρετούντες στο Τρίκερι υποχρεώνονται να καλύπτουν τα κενά που υφίστανται σε προσωπικό τα τελευταία  χρόνια , συμπληρώνοντας ρεπό και άδειες που δεν μπορούν να δοθούν στους δικαιούχους . 

Εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για το νέο καθεστώς των μεταθέσεων σύμφωνα με το νέο Νόμο του ΥΝΑΝΠ αλλά και το κυοφορούμενο νέο Π.Δ. Μεταθέσεων καθώς δίνεται η αίσθηση ότι τα προβλήματα που υφίστανται αντί να επιλυθούν στην ουσία θα διογκωθούν.

Θεωρείται ως επιτακτική ανάγκη  η αύξηση των οργανικών θέσεων με 2-3 στελέχη στην επικείμενη ανακατανομή αλλά και η μετάθεση ανάλογων συναδέλφων ώστε το όλο εγχείρημα της αποκατάστασης των αδικιών να μη μείνει στα χαρτιά.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσει τις επισκέψεις της  και στις υπόλοιπες Λιμενικές Αρχές ενημερώνοντας τους συναδέλφους διατηρώντας παράλληλα την συνδικαλιστική μας εγρήγορση σε ΄΄ανεβασμένους ρυθμούς΄΄.    

                                                                            
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ     ΒΟΥΤΣΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου