Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Καταδικάζουμε την επίθεση με ανυπόστατες καταγγελίες και προσβλητικές εκφράσεις εις βάρος συναδέλφων του Κ.Λ.Βόλου.


   
                 Βόλος  02/06/2020
Προς:1)Υπουργό Ναυτιλίας &                Νησιωτικής  Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη       
          2) Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  Κλίαρη Θεόδωρο         
 Κοιν: Γρ. 4ου ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.

Ως Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Κεντρικής Ελλάδος ερχόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αντιδράσουμε στην ανυπόγραφη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)  στο κείμενο της οποίας περιλαμβάνονται μία σειρά από προκλητικές εκφράσεις εις βάρος συναδέλφων που προσβάλουν όχι μόνο τους ίδιους και την υπηρεσία του Κ.Λ.Βόλου αλλά και εμάς ως συνδικαλιστικό τους εκπρόσωπο.


Υπηρετώντας τα ιδεώδη του συνδικαλισμού, θεωρούμε αυτονόητη την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και στην προκειμένη περίπτωση, ναυτικών σε δρομολογημένο πλοίο στη γραμμή Βόλου-Β.Σποράδων.  

Σε καμία όμως περίπτωση όμως  δεν μπορούμε να δεχτούμε να ονοματίζονται και να στοχοποιούνται συνάδελφοι τη στιγμή μάλιστα που, με απτές αποδείξεις, εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους και ενεργούν άμεσα και αποτελεσματικά προκειμένου οι εργαζόμενοι ναυτεργάτες κάθε βαθμίδας να λαμβάνουν όσα δικαιούνται .

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ποτέ στην ιστορία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου δεν έχουν διαπιστωθεί φαινόμενα αδράνειας  της Λιμενικής Αρχής που να μην έχουν γίνει έγκαιρα οι ενέργειες που προβλέπονται  από την κείμενη νομοθεσία για τη προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων .

Φαντάζει οξύμωρο το γεγονός ότι ενώ με την παρέμβαση των συναδέλφων του Κ.Λ.Βόλου αποδόθηκαν , άμεσα  ,στους δικαιούχους ναυτικούς τα δεδουλευμένα , παρέμβαση η οποία και αναγνωρίστηκε ως αποτελεσματική από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτικών  ,την αμέσως επόμενη ημέρα κοινοποιήθηκε από την ΠΕΝΕΝ προς τη πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία ανακοίνωση που παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση ,χαρακτηρίζοντας τη παρέμβαση των στελεχών του Κ.Λ.Βόλου ως ΄΄απίστευτη και άθλια΄΄.

Παράξενο δε και το ότι μέχρι και εκείνη τη στιγμή αναγνωρίζονταν ως άρτια η στάση των στελεχών του τμήματος της Ναυτολογίας του Κ.Λ.Βόλου , τόσο από τους εργαζόμενους ναυτεργάτες όσο και από τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου των ναυτικών οι οποίοι και συνεργάστηκαν με τους συναδέλφους μας προκειμένου να μην υπάρχουν εκκρεμότητες στην απόδοση των δεδουλευμένων στους δικαιούχους .             
      
Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια αυτής της απρόβλεπτης και αδικαιολόγητης αντίδρασης των εκπροσώπων των ναυτικών , όμως θα θέσουμε πάνω από όλα ως βασική μας προτεραιότητα την υπεράσπιση της υπόληψης και της υπηρεσιακής ακεραιότητας των συναδέλφων .

Στην ίδια γραμμή λογικής που θεωρούμε αυτονόητο ότι θα κινηθεί  η πολιτική και η στρατιωτική μας ηγεσία που γνωρίζουν όσο κανείς άλλος ότι τα στελέχη του Κ.Λ.Βόλου αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και θεματοφύλακα της ασφάλειας ,της προστασίας των πολιτών και των δικαιωμάτων τους .     
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ               ΒΟΥΤΣΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου