Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Λήψη προκαταβολής οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης από Παγία Προκαταβολή .

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται ως επιτακτική ανάγκη η στελέχωση των Λιμενικών Αρχών της πρώτης γραμμής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος .
Σοβαρό όμως πρόβλημα για τους συναδέλφους που θα χρειαστεί να μετακινηθούν-μετατεθούν εκεί, αποτελεί το οικονομικό.
Και ενώ στις περιπτώσεις των αποσπάσεων παρέχεται  η δυνατότητα λήψης προκαταβολής ,δεν συμβαίνει το ίδιο και στις περιπτώσεις των μεταθέσεων .     
Σε αυτές τις περιπτώσεις η κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων γίνεται μέσω του τακτικού προϋπολογισμού και ο  συνάδελφος καλείται να καλύψει με δικά του χρήματα τα έξοδα του ιδίου και της οικογένειας του για την μετάβαση ,την μεταφορά οικοσκευών και την ενοικίαση νέας οικίας .


Μία τέτοια μετακίνηση υπολογίζεται στα 1500-2000  ευρώ και η εξόφλησή του πραγματοποιείται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα .

Το ποσό αυτό είναι αποτρεπτικό , ιδίως στις περιπτώσεις που οι συνάδελφοι φεύγουν από τον τόπο συμφερόντων και τη μόνιμη κατοικία τους με υποχρεώσεις και δάνεια δυσβάστακτα .

Θεωρείται λοιπόν επιβεβλημένη η λήψη προκαταβολής και στις περιπτώσεις των μεταθέσεων καθώς είναι ανεπίτρεπτο τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να καταφεύγουν σε λύσεις δανεισμού προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της μετάθεσης .

                                          Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας
                                 Κυράνης Κων/νος              Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου