Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ενημέρωση προσωπικού λιμενικής αρχής Σκοπέλου.

Πραγματοποιήθηκε την 24-07-14 ενημερωτική επίσκεψη στη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου .
Βασικός άξονας της ενημέρωσης αποτέλεσε ο ΄΄Καλλικράτης΄΄και οι επιδράσεις του στο νησί της Σκοπέλου .

Έντονος είναι ο προβληματισμός των συναδέλφων για τη μεταβολή της υπηρεσίας από Υπολιμεναρχείο  σε Λιμενικό Τμήμα υπαγόμενο στο Κ.Λ.Σκιάθου καθώς αλλάζει η δομή ,η λειτουργία και η οργανική  σύνθεση της λιμενικής αρχής που σε συνάρτηση με την κατάργηση του Λ/Σ Γλώσσας δείχνει την πρόθεση του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για αποδυνάμωση του ρόλου του Λιμενικού Σώματος στο νησί.

Αναφέρθηκαν τα όσα συζητήθηκαν με τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ πριν λίγες μέρες και η πρόθεσή του να ενισχύσει τη Σκόπελο με 5 στελέχη για τους επόμενους 18 μήνες τονίζοντας  μάλιστα ότι μετά την κατάργηση του όρου Υπολιμεναρχείο  ήταν υποχρεωτική η μεταβολή του σε διευρυμένο Λ/Τ με δεδομένη την ανάγκη για άμεση στελέχωσης.


Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ και την αναμενόμενη συνάντηση μας με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Χαρδούβελη.

Τέλος έκδηλη ήταν η ανησυχία των συναδέλφων για την τύχη των ταμείων μας τόσο του ΜΤΝ όσο και του ΤΑΛΣ .

Στο σοβαρό θέμα που προέκυψε δηλώθηκε με έμφαση από όλους ότι βασική προτεραιότητα της ΠΟΕΠΛΣ θα πρέπει να αποτελέσει ο αγώνας για εξεύρεση λύσης που θα καταστήσει τα ταμεία μας βιώσιμα για τα επόμενα χρόνια διασφαλίζοντας το ασφαλιστικό μέλλον και των συναδέλφων που πρόκειται να αποστρατευτούν μετά από 15-20 χρόνια.    .

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας αναδεικνύει κάθε πτυχή των προβλημάτων   συμβάλλοντας με τις θέσεις ,τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της στην σωστή ενημέρωση των συναδέλφων με αδιάλειπτη παρουσία και συνεχείς επισκέψεις  σε κάθε Λιμενική αρχή.  

                     Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας

                Κυράνης Κων/νος              Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου