Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Kατάργηση ειδικών έντυπων παραβόλων ΜΤΝ .

Σύμφωνα με το άρθρο1 υπ.Γ5 του ν.4254/2014 ΄΄Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και στο πλαίσιο της εφαρμογής του  ν.4046/2012 και άλλες διατάξεις΄΄ καταργούνται από 1-7-2014 τα ειδικά έντυπα παράβολα υπέρ Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ).

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον αν θα υπάρξει άλλη διαδικασία  είσπραξης των τελών –πόρων ή αν θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα ενίσχυσης του ταμείου.  

Θεωρείται δεδομένο ότι το βασικό ασφαλιστικό ταμείο των υπηρετούντων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία  μιας και οι απώλειες εσόδων σε συνδυασμό με το΄΄ κούρεμα΄΄ που έχει υποστεί από τα Μνημόνια θα το καταστήσουν μη βιώσιμο.


Η επικείμενη ενοποίηση των μετοχικών ταμείων  Στρατού –Αεροπορίας –Ναυτικού θα σημάνει την χρεωκοπία του ΜΤΝ.

Παρ΄όλες τις απώλειες πόρων και τις ληστρικές επιθέσεις ,το ΜΤΝ καταφέρνει μέχρι και σήμερα να ανταποκρίνεται στην κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων .

Θεωρούμε ως επιτακτική ανάγκη την ενεργοποίηση κάθε μηχανισμού που θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ταμείου καθώς τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο και θέσφατο .

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας αναδεικνύει κάθε πτυχή των προβλημάτων  που κάποιοι τεχνηέντως αποκρύπτουν, συμβάλλοντας με τις θέσεις ,τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της στην διατήρηση  κεκτημένων που εδώ και έτη έχουν κατοχυρωθεί με κόπους και θυσίες .  

                     Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας
                Κυράνης Κων/νος              Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος


         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου