Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ενημέρωση προσωπικού λιμενικής αρχής Γλώσσας Σκοπέλου.

Πραγματοποιήθηκε την 28-07-14 ενημερωτική επίσκεψη στη Λιμενική Αρχή Γλώσσας Σκοπέλου .
Σε ένα από τα πιο ΄΄καυτά  καλοκαίρια ΄΄ της σύγχρονης ιστορίας σε επίπεδο  εξελίξεων για  το Λιμενικό Σώμα ,τα στελέχη που υπηρετούν στην εν λόγω υπηρεσία εκφράζουν την έκδηλη ανησυχία τους για το υπηρεσιακό τους μέλλον αλλά και για την τύχη της Λιμενικής Αρχής που υπηρετούν καθώς  σύμφωνα με τον ΄΄Καλλικράτη΄΄ ως Λιμενικός Σταθμός  καταργείται.


Έντονες είναι οι αντιδράσεις και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς σε συνάρτηση με τη μεταβολή της υπηρεσίας της Σκοπέλου από Υπολιμεναρχείο  σε Λιμενικό Τμήμα υπαγόμενο στο Κ.Λ.Σκιάθου φαίνεται η διάθεση του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για αποδυνάμωση του Λιμενικού Σώματος στο νησί.

Τα παραπάνω βέβαια έρχονται σε αντιδιαστολή με τα όσα συζητήθηκαν με τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ πριν λίγες μέρες και τη πρόθεσή του να ενισχύσει τη Σκόπελο με 5 στελέχη για τους επόμενους 18 μήνες τονίζοντας  μάλιστα ότι μετά την κατάργηση του όρου Υπολιμεναρχείο  ήταν υποχρεωτική η μεταβολή του σε διευρυμένο Λ/Τ με δεδομένη την ανάγκη για άμεση στελέχωση.
Θα πρέπει επιπροσθέτως να αναφερθούμε και  στις δηλώσεις του κ. ΥΝΑ το Νοέμβριο του 2013 για ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στη Γλώσσα .

Στην περίπτωση της ίδρυσης του Φυλακίου ,όπως προβλέπεται από το νόμο της Αναδιάρθρωσης των Λιμενικών Αρχών και σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ανακατανομή προσωπικού ,θα πρέπει να ληφθεί υπ’όψιν ότι το λιμάνι της Γλώσσας παρουσιάζει επιβατική –τουριστική κίνηση όλο το έτος με καθημερινά δρομολόγια Ε/Γ και Τ/Χ Υ/Γ τεσσάρων και πέντε ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στις Β.Σποράδες .

Επίσης θα πρέπει  να αξιολογηθεί ο ρόλος που έχει διαδραματίσει ,κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, η υπηρεσία στην ασφάλεια του νησιού και στην προστασία των πολιτών όπως επίσης και η υπηρεσιακή απόδοση των στελεχών της σε όλα τα επίπεδα.   

Τα ανωτέρω επιτάσσουν την επί 24ώρου βάσης ,όλο το έτος ,λειτουργία της λιμενικής αρχής που αστυνομεύει και το κομμάτι του νησιού που οι παραλίες δέχονται χιλιάδες λουόμενων παρουσιάζοντας  τεράστια επισκεψιμότητα  καθώς είναι γνωστές παγκοσμίως για το φυσικό τους κάλλος.       
       
Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ και την αναμενόμενη συνάντηση μας με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Χαρδούβελη όπως και την αιφνίδια εξέλιξη αναφορικά με τα ταμεία μας ΜΤΝ και ΤΑΛΣ .

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Λιμενική Αρχή Λουτρακίου-Γλώσσας Σκοπέλου  όπως και όλοι όσοι υπηρετούμε στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αναμένουμε από την Κυβέρνηση ,την πολιτική και φυσική μας Ηγεσία να σταθούν  στο ύψος των περιστάσεων και να εκτιμήσουν εμπράκτως την προσφορά μας χωρίς υπεκφυγές ,αναβολές και φθηνές δικαιολογίες, αμείβοντας και όχι τιμωρώντας όσους προσφέρουν στην πατρίδα ,εργαζόμενοι με αλτρουισμό και ανιδιοτέλεια .

                     Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας
                Κυράνης Κων/νος              Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος


           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου