Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Συναντήσεις στο ΥΝΑ – Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

Την 18 και 19 Ιουλίου ο Πρόεδρος της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος και ταμίας της ΠΟΕΠΛΣ Κυράνης Κων/νος πραγματοποίησε συναντήσεις με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες στο ΥΝΑ –Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προκειμένου να υπάρξει εκτενής ενημέρωση για τις ελίξεις αναφορικά με :Καλλικράτη ,μεταθέσεις 2013-2014 και την εκδήλωση ενδιαφέροντος μετάθεσης για 18 μήνες σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες καθώς επίσης για να προβληθούν και να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν σε τοπικό επίπεδο τις υπηρεσίες και τα στελέχη που ανήκουν στη Ένωση μας.


Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ Χασλαρίδη Διευθυντή του γραφείου του ΥΝΑ κ.Βαβιτσιώτη και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αφορούν την Ένωση μας ,για τα περισσότερα εκ των οποίων φάνηκε ότι ήταν ενήμερος εκφράζοντας την πρόθεση να συνδράμει όπου αυτό είναι δυνατό.

Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση με τον Διευθυντή Προσωπικού Αρχιπλοίαρχο ΛΣ ΠΑΠΠΟ Αντώνιο ο οποίος μας ενημέρωσε για την διαδικασία ολοκλήρωσης της αναδιάρθρωσης των Λιμενικών Αρχών καθώς και για τις προθέσεις της Ηγεσίας του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για ορθολογική ανακατανομή προσωπικού αναφέροντας μάλιστα ότι η διαδικασία του καθορισμού των οργανικών θέσεων ανά Λιμενική Αρχή βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιος και διήρκησε 2 ώρες περίπου  ζητήθηκε η βοήθεια της ΠΟΕΠΛΣ και των τοπικών Ενώσεων στην προσπάθεια που καταβάλλεται για θέσπιση σύγχρονου νομικού πλαισίου για :Μεταθέσεις ,Κώδικα προσωπικού ,άδειες κ.α.

Από την πλευρά μας εκφράστηκε η δεδηλωμένη της προσφοράς μας στην εξέλιξη του Σώματος μέσα από τις προτάσεις που κατά καιρούς υποβάλουμε διαβεβαιώνοντας ότι ως Ένωση και μέλος της ΠΟΕΠΛΣ θα πράξουμε ανάλογα όποτε αυτό μας ζητηθεί και στο μέλλον.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την στελέχωση λιμενικών αρχών Ανατολικού Αιγαίου για 18 μήνες και παρά το γεγονός ότι πριν 6 μήνες καταθέσαμε  ανάλογη πρόταση,εκδηλώθηκε η δυσπιστία μας κατά πόσο θα μπορεί να διασφαλιστεί το ανωτέρω εγχείρημα καθώς στερείται νομικού πλαισίου και δεν προβλέπεται από το ΠΔ μεταθέσεων.

 Αναφέραμε μάλιστα ότι σε παρελθόντα έτη ανάλογες πρωτοβουλίες κατέστησαν δέσμιους τους συναδέλφους σε μια διαδικασία που είχε εν τέλει αρνητικό πρόσημο.

Επίσης συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν με τον Καλλικράτη στις υπηρεσίες της Ένωσης μας .

Ο Αρχηγός ανέφερε ότι πρόθεση της ηγεσίας είναι η καλύτερη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής σε μια εποχή που οι ανάγκες σε προσωπικό είναι πολλαπλάσιες του υπάρχοντος δυναμικού .

Από πλευράς μας εκφράστηκε η πεποίθηση  ότι γνώμονας για κάθε αλλαγή στο σώμα θα πρέπει να αποτελεί ο ανθρώπινος παράγοντας καθώς τα στελέχη είναι αυτά που με την προσφορά και την αυταπάρνηση τους έχουν καταστήσει το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ κινητήριο μοχλό της προστασίας του πολίτη και της ασφάλειας της χώρας 
.   
Στο πλαίσιο της  διαρκούς  προσπάθειας που καταβάλει η Ένωση μας θα συνεχίσουμε τις επαφές –συναντήσεις με την στρατιωτική και πολιτική  ηγεσία ενημερώνοντας παράλληλα τους συναδέλφους για κάθε εξέλιξη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου