Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Σε επαγρύπνηση οι λιμενικοί του Βόλου για τις εξελίξεις στο Ταμείο Αρωγής και τα μετοχικά ταμεία

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι λιμενικοί του Βόλου σχετικά με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και τους σχεδιασμούς του υπουργείου Ναυτιλίας για το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος.

Μετά τις παράνομες, σύμφωνα με το ΣτΕ, περικοπές στο μισθό τους το 2012, οι λιμενικοί δεν προτίθενται να διαπραγματευτούν τώρα περικοπές στο εφάπαξ και μάλιστα σε ποσοστό 50%.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας και ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Λιμενικού Σώματος, Κώστας Κυράνης, οι λιμενικοί δεν θα κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους.


«Δε θα διαπραγματευτούμε τη μείωση του εφάπαξ κατά 50% και τα μερίσματα της σύνταξης. Ήδη έχουμε υποστεί περικοπή στο μισθό μας ύψους 6-10% τα δύο τελευταία χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Οι λιμενικοί προσανατολίζονται σε πανελλαδική διαμαρτυρία, εάν προχωρήσουν οι ρυθμίσεις στα Ταμεία τους. «Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να αναλάβει τη Διαχείριση όλων τα Ταμείων, και του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος και των Μετοχικών Ταμείων, με σκοπό την περικοπή των χρημάτων που δικαιούμαστε -και ήδη έχουμε καταβάλει- κατά 50%» είπε ο κ. Κυράνης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι εάν η διάταξη ψηφιστεί, θα μειωθεί το εφάπαξ ενός λιμενικού στις 35.000 ευρώ από  60-70.000 ευρώ που θα ήταν σύμφωνα με το ισχύον ασφαλιστικό».

Όμως τα Ταμεία των λιμενικών έχουν ήδη υποστεί κούρεμα. Ο πρόεδρος της Ένωσης επισήμανε ότι με την εφαρμογή του Μνημονίου τα έσοδα στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικών και στα Μετοχικά Ταμεία περικόπηκαν κατά 60%.

«Επειδή τα Ταμεία μας παραμένουν βιώσιμα θέλουν να καλύψουν άλλες τρύπες, παίρνοντας τα χρήματα των ένστολων, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έκαναν μία λελογισμένη και σωστή διαχείριση των χρημάτων. Όλοι, αστυνομικοί, πυροσβέστες, θα κάνουν ανάλογες παραστάσεις διαμαρτυρίας» πρόσθεσε ο κ. Κυράνης.

Στο μεταξύ σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της επιστροφής μέρους ή ολόκληρου του ποσού που περικόπηκε το 2012. Η περικοπή κρίθηκε με απόφαση του ΣτΕ παράνομη. Τα χρήματα που πρέπει να επιστραφούν στους ένστολους είναι της τάξεως των 150 ευρώ ανά μήνα επί δύο χρόνια.  

Για όλα αυτά τα θέματα οι λιμενικοί Βόλου θα επιδιώξουν την ερχόμενη εβδομάδα επαφές με βουλευτές του Νομού και φορείς προκειμένου να ενημερώσουν για τις εξελίξεις. Η διάταξη, που θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο μνημονιακών δεσμεύσεων, θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου