Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Τι γίνεται με τα δάνεια του ΜΤΝ;

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ανέδειξε το πρόβλημα με τη χορήγηση δανείων στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς ενημερωθήκαμε από συναδέλφους ότι σε ερωτήματα που υπέβαλαν στο ΜΤΝ σχετικά με την χορήγηση δανείου η απάντηση ήταν ότι επί του παρόντος έχουν παγώσει  τα δάνεια του ΜΤΝ για τα στελέχη του ΛΣ .

Ο λόγος που αναφέρθηκε ως αιτία για το ΄΄πάγωμα΄΄ των δανείων  είναι το σχετικό ερώτημα που έχει υποβληθεί από το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο ΜΤΝ κατά πόσο είναι σύννομη η παρακράτηση της μηνιαίας δόσης από τη μισθοδοσία καθώς υπάρχουν ερωτήματα  για την ορθότητα της διαδικασίας . 


Ακολούθησε σχετικό έγγραφο ΠΟΕΠΛΣ για τον τρόπο εξυπηρέτησης δανείων ΜΤΝ

Προς: 1. ΥΝΑ/ΔΙΧΕΔΑΠ
         2. Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού                                                                                                    
Κοιν: Γρ. κ. Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια διάσταση απόψεων μεταξύ του ΜΤΝ και της Οικονομικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ για τον τρόπο εξυπηρέτησης των δανειακών συμβάσεων του προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτηση των συναδέλφων που βλέπουν τις αιτήσεις τους να απορρίπτονται και την διαφορετική αντιμετώπιση μεταξύ των μετόχων του ταμείου.
Επειδή το διαδικαστικό θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την αποπληρωμή των δόσεων μέσω της μισθοδοσίας δεν αφορά τους συναδέλφους, ζητάμε την άμεση διευθέτηση του θέματος και την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στην κατεύθυνση της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των μετόχων, της ικανοποίησης των σχετικών αιτημάτων, αλλά και της διαφύλαξης των χρημάτων του ταμείου.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος         ΚΑΤΣΙΝΑΣ Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου