Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Eνημέρωση για την απόφαση του ΣΤΕ

Του Κυράνη Κων/νου
Ταμία ΠΟΕΠΛΣ &
Προέδρου ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος .

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα κριθεί η τύχη της απόφασης του ΣτΕ, με βασικότερη επιδίωξη την γνωστοποίηση του χρόνου της εφαρμοστικής από την κυβέρνηση πράξης.

Στη συνάντηση μας με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ Σταικούρα , υπήρξε  δέσμευση για τον χρόνο εφαρμογής, καθώς όπως είπε θα είναι σύντομος και διευκρίνισε κατόπιν πιέσεων, "θα είναι εντός του έτους 2014".


Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του ΣτΕ κάνει λόγο για καθολική μισθολογική αποκατάσταση που αποτιμάται στα 600.000.000 ευρώ.

Από αυτά, τα 250.000.000 αφορούν στην επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012 και τα υπόλοιπα 450.000.000 ευρώ σχετίζονται με την καταβολή των αναδρομικών.

Μέσα στη βδομάδα αναμένεται η έλευση της Τρόικα για το οριστικό ΄΄οκ΄΄ της καταβολής των χρημάτων .

Το πιθανότερο σενάριο είναι η θέσπιση νέου μισθολογίου κοντά στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012 .
Εδώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο μισθολόγιο των ΄΄νέων ΄΄ συναδέλφων καθώς με το Μνημόνιο ΙΙΙ του 2012 είδαν αύξηση στους μισθούς τους .

Κατά συνέπεια με μια ακέραια επιστροφή μισθών στα επίπεδα πριν τον Αύγουστο του 2012 σε αυτούς τους συναδέλφους τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά.  

Όσο αναφορά τα αναδρομικά ,το σενάριο που προκρίνεται είναι η καταβολή δόσεων χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί σε πόσες δόσεις και μέχρι πότε θα έχουν καταβληθεί τα χρήματα αυτά .


Στο εύλογο ερώτημα μας για τη διαδικασία καταβολής των αναδρομικών η απάντηση του κ.Σταικούρα ήταν η εξής ΄΄ότι αποφασιστεί για την καταβολή των δόσεων των αναδρομικών θα θεσπιστεί με νόμο ΄΄ που θα διασφαλίζει τη διαδικασία καταβολής σε κάθε περίπτωση ακόμη και σε αυτή της αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής .           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου