Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Μέρα χωρίς αύριο.-Οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε για την  οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις περιφερειακές υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Διαπιστώνεται ότι στις υπηρεσίες της Ένωσης μας ο Καλλικράτης ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς σε πολλές περιπτώσεις το νέο οργανόγραμμα παρουσιάζει ως πλεονάζον προσωπικό μέχρι και το 50% των υπηρετούντων .

Στο Νομό Μαγνησίας οι τραγικές μειώσεις καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των Λιμενικών Αρχών αν και μέχρι πρότινος ,παρουσιάζονταν από υπηρεσιακούς παράγοντες, ως πρότυπο λειτουργίας και απόδοσης. 

Στο Νομό Λάρισας το ΄΄παρ ολίγον΄΄  Υπολιμεναρχείο του Αγιοκάμπου θα καλύπτει ολόκληρο το Νομό με 8 και μόνο στελέχη έχοντας υποχρέωση να στελεχώνει και το Λ/Φ Στομίου που πανηγυρικά οι πολιτικοί παράγοντες με παρέμβαση του κ.ΥΝΑ κατάφεραν να διασώσουν την τελευταία στιγμή!!!




Οι υπηρεσίες του Ν. Φθιώτιδας θα αναγκαστούν να λειτουργήσουν με συνθέσεις οριακής αντοχής που σε πολλές περιπτώσεις η πράξη θα ακυρώσει κάθε θεωρία.

Στις Β. Σποράδες όπου και θεωρητικά αναμένονταν αύξηση οργανικών θέσεων, οι Υπηρεσίες αντιμετωπίζουν μειώσεις, αφήνοντας την Λιμενική Αρχή Αλοννήσου στο ΄΄έλεος του θεού΄΄ , την Σκόπελο στα όρια της λειτουργίας  καθιστώντας ταυτόχρονα αδύνατη τη λειτουργία της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου η οποία καλείται πλέον να καλύψει πέραν της τεραστίας τουριστικής κίνησης, με τα όσα έπονται αυτής και όλο το κομμάτι εργασίας που με τον Καλλικράτη μεταφέρεται σε αυτή από τα υπόλοιπα νησιά των Β. Σποράδων.

Τα ανωτέρω θα είχαν μικρότερη αξία αν οι οργανικές θέσεις που μειώνονται  κάλυπταν τα κενά Λιμενικών Αρχών που παρουσιάζουν υποστελέχωση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ,Δωδεκάνησα ,Κυκλάδες, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα .

Δυστυχώς όμως οι ανωτέρω υπηρεσίες  δεν ενισχύονται αν και δεν βρίσκουμε κανένα λόγο για τον οποίο ο Καλλικράτης και η ανακατανομή οργανικών θέσεων θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα στελέχωσης των υπηρεσιών αυτών ,καθώς το Π.Δ. Μεταθέσεων 33/09 και η τροποποίησή του( Π.Δ. 97/12) προβλέπει και διασφαλίζει την ορθή και δίκαιη κατανομή προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Επικράτειας.

Θυμίζουμε ότι αυτοί που σήμερα θέλουν να δώσουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα της  υποστελέχωσης των νησιωτικών υπηρεσιών ήταν αυτοί που με την ένταξη υπηρεσιών της ηπειρωτικής Ελλάδος στην τρίτη κατηγορία και τις ατελείωτες αποσπάσεις –διαθέσεις συνέβαλαν στην απογύμνωση των νησιών.   

Ερωτηματικά εγείρει η απουσία 2100 θέσεων από συνολικά 8000 στελέχη που προβλέπονται για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. φωτογραφίζοντας στην ουσία το Αρχηγείο Λ.Σ., ως τη δεξαμενή απορρόφησης, σχεδόν όλων των οργανικών θέσεων που αφαιρούνται από όλες  λιμενικές αρχές ανά την Ελλάδα .


Στη πραγματικότητα η ανακατανομή των οργανικών θέσεων στην παρούσα της μορφή το μόνο που προκαλεί είναι αναβρασμό και ανασφάλεια στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς δεν δίνει λύσεις στο πρόβλημα των υποστελεχωμένων υπηρεσιών , αντιθέτως θέτει χιλιάδες συναδέλφους όμηρους μίας αιωρούμενης κατάστασης που πλήττει το κύρος και την αξιοπρέπεια τους.

Σε μία εποχή μνημονίων ,συνεχών μειώσεων ,με τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να καλούνται να επιβιώσουν διατηρώντας την υπηρεσιακή τους ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια τους στο μέγιστο επίπεδο, ευελπιστούμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή η διαχείριση του προσωπικού δεν θα αποτελέσει ένα παιχνίδι αριθμών με συντελεστές και αποτελέσματα με αρνητικό πρόσημο για χιλιάδες οικογένειες που τιμούν καθημερινά το ΄΄αξιόμαχο΄΄  του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.       

Τέλος θέτουμε προ των ευθυνών τους όσους γνώριζαν και συνηγόρησαν με τις ενέργειες ή την αδιαφορία τους στο να οδηγηθεί το Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή και τα στελέχη του σε μία μέρα χωρίς αύριο . 
      
      

                                          Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας

                                    Κυράνης Κων/νος              Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου