Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Eρωτήματα επί της διαδικασίας δήλωσης Υπηρεσιών από στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

                                                               Προς: ΥΝΑ /ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ΔΠ (Μέσω ΠΟΕΠΛΣ)

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή και δίκαιη διαδικασία για τη δήλωση Υπηρεσιών  από τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ θέτει τα κάτωθι ερωτήματα.
Βάση του ΠΔ Μεταθέσεων 33/09 όπως αυτό τροποποιήθηκε από το ΠΔ 97/12 και σύμφωνα με το Νόμο 4256/14 και το  ΠΔ 81/14 :
1)      Από ποια διαδικασία προβλέπεται η ένταξη των ΠΕΔΙΛΣ στις Υπηρεσίες επιλογής κατά την ανωτέρω διαδικασία ;
2)      O συμψηφισμός αθροιστικά του ανώτατου χρόνου παραμονής  (8 έτη ή 4) σε Λιμενικές Αρχές  που υπάγονται στην ίδια Υπηρεσία (Κεντρικό Λιμεναρχείο ή Λιμεναρχείο) θα έχει αναδρομική ισχύ και αν ναι από πού προκύπτει αυτό ;

3)      Οι οργανικές θέσεις που προκύπτουν από την Υπουργική Απόφαση του ΥΝΑ για  την οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις περιφερειακές υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
θα καταληφθούν κατά προτεραιότητα (πέραν όσων άλλων κατηγοριών προβλέπονται)  από όσους δεν έχουν συμπληρώσει τον ανώτατο χρόνο παραμονής ή θα γίνει επιλογή βάση των μορίων και μόνο;

Αναφορικά με τα δύο τελευταία ερωτήματα  θεωρούμε ότι στο πνεύμα της δικαιοσύνης και της ισονομίας τα στελέχη που δεν έχουν συμπληρώσει τον ανώτατο χρόνο παραμονής θα πρέπει κατά προτεραιότητα να καταλαμβάνουν τις κενές οργανικές θέσεις και ως χρόνος έναρξης για υπολογισμό των ετών του ανώτατου χρόνου παραμονής θα πρέπει να λογίζεται η πρώτη ημέρα τοποθέτησης στην Υπηρεσία που υπηρετούν σήμερα.

Θεωρείται άδικο να μπει στη διαδικασία μετάθεσης στέλεχος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ το όποιο πριν λίγο χρονικό διάστημα έχει μετατεθεί σε νέα υπηρεσία χωρίς να έχουν συμπληρωθεί τα (8 ή 4) χρόνια που δίνονται ως δικαίωμα παραμονής σε μία Υπηρεσία βάση του ΠΔ Μεταθέσεων  .       
.



Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος             Ο Γ.Γραμματέας

          Κυράνης Κων/νος        Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος


  

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου