Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Νέο Μισθολόγιο Ένστολων «Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν»

Ενημερωνόμαστε ότι από τα Γενικά Επιτελεία του Στρατού  έχουν συσταθεί επιτροπές που θα μελετήσουν τα δεδομένα που υφίστανται και θα καταθέσουν προτάσεις για το νέο μισθολόγιο των υπηρετούντων σε ΣΑ & ΕΔ.

Οι πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις για ταμεία μας με τα όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασία αλλά και η τραγική κατάληξη του Καλλικράτη με την ανακατανομή προσωπικού  και την απώλεια 2.400 περίπου  οργανικών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ,έδειξαν από τη μία ότι η πρόθεση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας μας ήταν να αφήσουν εκτός συζητήσεων και δράσης  τους συνδικαλιστικούς φορείς και από την άλλη, διαπιστώθηκε ότι τα αντανακλαστικά δεν ήταν άμεσα και η στρατηγική μας δεν έφερε τους καρπούς που περιμέναμε .


Θεωρούμε λοιπόν ως δεδομένο ότι οι προθέσεις της Κυβέρνησης δεν θα είναι καλοπροαίρετες  καθώς μέσω του νέου μισθολογίου που επιβάλλεται να γίνει και θα γίνει ,θέλει να εξαϋλώσει την επιστροφή των αναδρομικών της απόφασης του ΣτΕ και όπως τεχνηέντως διαρρέει στα πλάνα της βρίσκεται και η ΄΄ μείωση ταχύτητας ΄΄ σε μισθολογικές προαγωγές και χρονοεπίδομα.

Για τους λόγους αυτούς κρίνεται επιβεβλημένη η συγκρότηση επιτροπής που θα ασχοληθεί για το μισθολόγιο μας θέτοντας τις ιδιαιτερότητες των εργαζομένων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα η ΠΟΕΠΛΣ ,η ΠΕΑΛΣ και το Οικονομικό επιτελείο του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εξετάζοντας και την περίπτωση πρόσληψης εξειδικευμένου οικονομολόγου-εργατολόγου με εμπειρία στο αντικείμενο.

   «Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν»

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος             Ο Γ.Γραμματέας

Κυράνης Κων/νος        Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου